Noua Zeelanda a castigat Turneul Celor Trei Natiuni dupa ce sambata a trecut de Australia cu 34-24 in ultimul meci al competitiei. Acesta este al saselea trofeu cucerit de „all blacks“, de la infiintarea competitiei in 1996.

Noua Zeelanda a inceput bine partida si parea ca nu va avea nici o problema in fata australienilor, care anul acesta nu au castigat nici macar un singur meci in cea mai importanta competitie a emisferei sudice. Cu trei incercari reusite in primele 12 minute de joc, din care doar una a fost transformata si cu inca trei puncte aduse prin valorificarea unei lovituri de pedeapsa, neozeelandezii au dus rapid scorul la 20-0.

Dar australienii si-au revenit si au redus din diferenta pana la 20-19, moment in care selectionata sud-africana inca mai putea sa spere, un egal sau o victorie a australienilor ducand trofeul pentru a doua oara consecutiv in continentul african. Dar n-a fost sa fie asa. Selectionata "wallabies" a suferit a cincea infrangere consecutiva in acest an. Inca trei lovituri de pedeapsa transformate si un al treilea eseu al lui Doug Howlett, omul care a inscris pentru prima oara in cariera sa 3 incercari intr-un meci, au adus victoria echipei gazda, cu 8 minute inainte de final . Australienii n-au mai reusit decat un singur eseu si au mai bifat inca un punct in palmaresul negativ al echipei, fiind pentru prima oara din 1996 cand "wallabies" pierd toate cele patru partide jucate in Trofeul Celor Trei Natiuni.

Cu acelasi numar de teste castigate ca si Africa de Sud, 3 din 4 posibile, Noua Zeelanda a cucerit titlul datorita celor trei puncte bonus, obtinute de doua ori pentru inscrierea a 4 eseuri in partidele de pe teren propriu cu Australia si cu Africa de Sud si o data pentru ca au pierdut la mai putin de 7 puncte in primul test al competitiei la Pretoria, in timp ce selectionata "springboks" n-a castigat anul acesta decat un bonus. Totodata, "all blacks" si-a adaugat in palmares pentru a 32-a oara si Cupa "Bledisloe", trofeu care se disputa anual intre Australia si Noua Zeelenda, si care, in prezent se acorda daca una din cele doua selectionate reuseste sa castige ambele partide directe din Turneul Celor Trei Natiuni.

Dinamo a pierdut in ultima secunda la Baia Mare

In etapa a 4-a a Diviziei Nationale BRD la rugbi, Remin Baia Mare a obtinut o mare victorie in fata lui Dinamo. Meciul a fost foarte disputat, echipa bucuresteana conducand la pauza cu 6-3, reusind pana spre final sa se desprinda la 13-3. Dar baimarenii au inscris 12 puncte in numai 15 minute, eseul care le-a adus victoria fiind reusit de Remin chiar in ultima secunda a jocului. In etapa urmatoare care se va desfasura pe 10 septembrie, este programat si primul derbi al acestei editii de campionat, cand Dinamo va juca pe teren propriu cu Steaua, echipa care nu a vut nici o problema in etapa care tocmai s-a incheiat. Dupa victoria cu 61-3 in fata Farului Constanta, echipa din Ghencea conduce in acest moment in clasament cu 20 de puncte, urmata la un punct distanta de Contor Arad si Remin Baia Mare, in timp ce Dinamo ocupa pozitia a 4-a cu 11 puncte.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.