Echipajul feminin de 8+1 al Romaniei, format din Rodica Anghel, Simona Strambeschi, Rodica Florea, Ana Apachitei, Elena Serban, Ioana Papuc, Camelia Lupascu, Georgeta Craciun si Enico Barabas, a obtinut la Campionatele Mondiale de canotaj de la Gifu (Japonia) singura medalie pentru delegatia Romaniei. "Tricolorele" s-au clasat pe pozitia a doua (5:59.50), la o distanta de o secunda si 40 de sutimi fata de echipajul Australiei, care a obtinut aurul. Pozitia a treia a fost ocupata de un echipaj din Olanda, cu timpul de 5:59.61.

Din echipajele care au evoluat la Jocurile Olimpice de la Atena, atat la cel al Australiei, cat si la cele din Olanda si Germania, au mai ramas doar cateva sportive. Toate barcile au aliniat noi echipaje pe care le testeaza deja pentru JO de la Beijing (China).

In finala B a probei de 4 vasle, echipajul feminin format din Adriana Oancea, Florina Atomulesei, Alina Poncisei si Ionelia Neacsu s-a clasat pe primul loc, cu timpul 6:26.69, fiind urmat de sportive din Italia (6:29.57) si Japonia (6:39.28).

De asemenea, echipajul masculin de 8+1, alcatuit din Florin Belba, Gheorghita Munteanu, Marius Bacaoanu, Valentin Piticariu, Mihai Tofan, Marcus Despina, Raul Ghebosu, Daniel Teleaga si Gabriel Sitariu, a ocupat locul sase in finala B, cu timpul 5:36.49, pe primul loc clasandu-se un echipaj canadian (5:29.52).

Romania, cu o singura reusita, cea a echipajului feminin de 8+1, a terminat competitia de la Gifu pe pozitia a 17-a in clasamentul pe medalii, la egalitate cu Belgia, Bulgaria, Chile, Irlanda, Japonia, Norvegia, Portugalia si Africa de Sud.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.