Richard Gasquet, cel mai bun jucator de tenis din Franta, il acuza pe spaniolul Rafael Nadal ca poarta tricouri mulate in incercarea de a cistiga simpatia fetelor.

Roger Federer a disputat in turul secund la US Open, impotriva lui Fabrice Santoro, cel de-al 100-lea meci intr-un turneu de Grand Slam. Numarul 1 mondial, care a debutat in tenisul mare la Roland Garros, in 1999, nu s-a comportat in arena altfel decit de obicei si a cistigat destul de repede, in trei seturi (7-5, 7-5, 7-6).

Sania schimba camasa

Nu toti favoritii au avut insa viata atit de usoara, detinatorul titlului la Internationalele Frantei, spaniolul Rafael Nadal (nr. 2), vazut drept unul dintre marii rivali ai elvetianului, iesind chiar din cursa pentru trofeu dupa ce a fost invins de americanul James Blake, intr-o partida contind pentru calificarea in optimi. Pe parcursul saptaminii in care a fost prezent la Flushing Meadow, ibericul si-a atras multe antipatii printre colegii din circuit, din cauza tinutei afisate, tricoul sau mulat facindu-l pe Richard Gasquet (cap de serie nr. 13), cel mai bun jucator al Frantei, sa declare: "Nu m-as imbraca astfel. Cred ca pot fi gasite si alte modalitati de a atrage atentia fetelor". Si indianca Sania Mirza, calificata in premiera in optimile de finala (7-6, 6-4 cu frantuzoaica Marion Bartoli), are probleme cu imbracamintea, insa sicanele i le fac organizatorii, nemultumiti ca aceasta apare la conferintele de presa de dupa meci purtind tricouri care au diverse inscriptionari neconforme cu regulamentul.

Agassi ramine la sortul clasic

Veteranul Andre Agassi (35 de ani) nu este deranjat de nimeni, el fiind in schimb remarcat pentru faptul ca a ramas singurul adept al sorturilor clasice in conditiile in care moda s-a schimbat, lungimea acestora ajungind pina aproape de genunchi. Dublu invingator al turneului, americanul a invins un jucator cu 16 ani mai tinar decit el, pe cehul Tomas Berdych, si s-a calificat pentru a 15-a oara in cariera in optimile de finala ale US Open, unde il are adversar pe belgianul Xavier Malisse.

Daca turul trei al baietilor a iesit in evidenta prin eliminarea lui Nadal, favoritele fetelor, precum Sarapova, Davenport, Mauresmo, Dementieva sau Henin nu au intimpinat probleme. Exceptie a facut doar rusoaica Anastasia Myskina (nr. 13), eliminata de compatrioata sa Elena Lihovteva (nr. 19). Aceasta din urma, care o va avea ca adversara pe Mauresmo, ar trebui sa stie totul despre tenis. Tatal sau, Alexander Lihovtev, a scris o carte de istorie a tenisului rus, iar acum, la New York, se documenteza pentru scrierea uneia despre US Open.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.