Tricolorii mici au remizat sambata, la Navodari, cu reprezentativa Cehiei, scor 0-0, si au sanse infime sa ajunga la Campionatul European. In fata a numai 1.500 de spectatori, elevii lui Florin Marin au incercat in zadar sa depaseasca o masiva aparare ceha. Supervizati din tribuna de catre Mircea Sandu, Adalbert Kassai, Viorel Paunescu, Gica Hagi sau Gica Popescu, romanii au inceput mai bine, iar capul lui Plesan din debutul partidei a dat impresia ca Zicu&Co. se vor impune lejer. De altfel, federalii au fost foarte nervosi pe tot parcursul meciului, nemultumiti de ratarile tinerilor. "Da, ba, in fata portii, fir-ar mama ei a dracu de minge", a explodat Sandu in momentul in care Plesan a avut o executie de cascadorii rasului.

Mai mult, Sandu a tipat din tribuna la tinerii tricolori, iar la ratari a gesticulat excesiv. Daca Sandu a putut sa-i identifice pe fotbalisti, nu acelasi lucru l-a reusit si secretarul general al FRF, Adalbert Kassai. "Haide, ba, fundasule. Misca o data", s-a rastit Kassai la Sorin Radoi, ramas o necunoscuta pentru oficialul federal. Pe teren insa, tineretul nu prea a fost atent la indicatiile mai-marilor si a ratat ocazie dupa ocazie, Zicu, de doua ori si Banel Nicolita au fost cei care puteau trimite Romania la europene.

"Dupa aspectul jocului, rezultatul este nedrept. Am jucat bine, dar am avut ghinion. Am controlat tot jocul, am avut ocazii clare de gol, dar nu am reusit sa finalizam. Sansele de calificare au scazut, acum cele mai mari sanse le au cehii si olandezii, care vor avea si meci direct. Sansele noastre depind, in mare parte, de celelalte rezultate", a declarat Florin Marin.

Chiar daca Zicu a ratat exasperant de mult, Florin Marin a evitat sa-l critice pe fotbalistul echipei Dinamo. "Ne-am bazat pe explozia lui Keseru, pe Zicu, am incercat, dar Cehia este o echipa puternica. Zicu nu si-a batut joc de ocazii, ci nu a ales procedeul potrivit. Daca dadea mingea in unul din colturile portii, era gol. Asa, portarul ceh a fost cel mai bun de pe teren", a concluzionat selectionerul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.