Presedintele Cristian Gatu a anuntat ca "in mod sigur nu ii vom mai prelungi contractul antrenorului, care expira dupa aceasta competitie"

Nationala de handbal feminin a Romaniei a ratat obiectivul la Campionatul European, care se desfasoara in aceste zile in Ungaria, un loc in primele cinci ale competitiei. Joi seara, echipa lui Cornel Otelea a invins cu 32-28 echipa Austriei, insa situatia era clara inainte de inceperea meciului, pentru ca Germania invinsese cu 29-27 Franta, anuland orice posibilitate de atingere a obiectivului pentru jucatoarele romance. Avadanii a fost din nou principala marcatoare a Romaniei, cu noua reusite, insa la final a fost doar dezamagire. "Tricolorele" au incheiat grupa pe locul patru si vor intalni astazi Spania, in meciul contand pentru locurile 7-8.

Cristian Gatu, presedintele FR Handbal, era extrem de dezamagit de clasarea Romaniei. "Aveam geanta cu banii pentru prime, cate 5000 de euro pentru fiecare jucatoare, dar asta e, am ramas cu banii. Sunt foarte trist si dezamagit de jucatoare, in special de Senocico si Bradeanu. Cred ca puteam mai mult, dar n-am avut nici sansa, am fost si dezavantajati de arbitri", a comentat Gatu la finalul intalnirii cu Austria. Seful FRH a anuntat ca antrenorul Cornel Otelea si-a incheiat cariera la echipa nationala feminina. "Lui Cornel Otelea ii expira contractul la sfarsitul acestor Campionate Europene si, in mod sigur, nu i se va mai prelungi. La inceputul anului viitor, conducerea federatiei se va reuni pentru a discutra problema antrenorului.

Viitorul tehnician va fi unul tanar si civilizat", a spus Gatu, lasand sa se inteleaga ca acest post ii va fi incredintat Marianei Tarca. "Pentru ca obiectivul nu a fost indeplinit, mi se pare firesc ca in urma aprecierii pe care o va face conducerea federatiei sa se produca o schimbare. Poate va fi mai bine. Trebuie sange proaspat, idei noi, dar cel mai important lucru, continuitate. Dupa meciul cu Spania, voi privi cu detasare problema echipei nationale si voi putea vorbi mult mai usor despre aceasta", a declarat, la randul sau, Cornel Otelea. Oricum, in ciuda comportarii dezamagitoare a echipei Romaniei, cateva dintre componentele ei au intrat in atentia unor cluburi importante din Europa. Herbert Muller, selectionerul Austriei, care conduce si clubul german FC Nurnberg, intentioneaza sa le transfere la echipa germana pe Roxana Gaztel si pe Ramona Farcau, ambele de la Silcotub Zalau.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.