Florin Marin nu-i lasa pe fotbalistii nationalei de tineret sa iasa din hotel

Antrenorul Florin Marin, poreclit "Big Brother" pentru regimul cazon impus la echipele de club pe care le-a antrenat, a instituit teroarea si printre fotbalistii de la nationala de tineret, inaintea partidei cu Cehia, programata sambata, la Navodari. Jucatorii sunt stresati de metodele draconice folosite de "Flocea". Tehnicianul nu le permite elevilor sai nici macar sa iasa in fata hotelului din Constanta in care sunt cazati. In vreme ce fotbalistii primei reprezentative au un program lejer (intre antrenamente, jucatorii lui Victor Piturca se plimba pe faleza din Mamaia), ei sufera cumplit.

Muzica de cartier

Florin Marin pune presiune pe jucatori, dupa cum ne-au marturisit acestia. "Flocea" a cazat echipa la hotelul "Royal", situat pe Bulevardul Mamaia din Constanta. Desi cladirea e departe de plaja, muzica de cartier rasuna seara de seara dintre blocuri. "Noroc ca avem geamuri termopan la hotel, altfel nu stiu cum ne-am fi descurcat", se plang tricolorii mici.

"Manjii" nu sunt lasati sa paraseasca incinta hotelului. "Daca nu esti atent cand iesi din hotel, risti sa dea masinile peste tine", glumesc jucatorii pe seama peisajului in mijlocul caruia se gasesc.

Dau ochii cu prostituatele

Antrenamentele echipei se desfasoara pe terenurile denivelate ale bazei "Metalul", aflata la marginea orasului Constanta. La ultima intersectie dinaintea intrarii in arena, fotbalistii dau cu ochii, la sedintele de pregatire desfasurate seara, de cate un card de prostituate. In asteptarea clientilor, fetele saluta calduros autocarul nationalei mici.

TV si rummy

Izolati in camerele de hotel, fotbalistii isi petrec timpul liber uitandu-se la televizor si jucand rummy. "Nu stiu de ce nu ne lasa si pe noi sa ne plimbam prin oras. Am capiat stand doar in hotel. Era mai bine pe vremea lui Nae Manea. Atmosfera nu era asa de sobra. Se glumea mai mult, eram mai destinsi", se lamenteaza tinerii jucatori. Antrenamentele lui "Flocea" sunt extrem de dure, aceasta nefiind deloc o noutate. O sedinta de pregatire dureaza pana la doua ore! "Ne temem sa intarziem la autocar, pentru a nu avea probleme cu antrenorul", mai sustin jucatorii.

Meciul-tur, motiv de ingrijorare

Fotbalistii nostri au urmarit ieri dimineata, timp de doua ore, inregistrarea partidei-tur Cehia-Romania, scor 4-1. Unii jucatori s-au speriat de moarte cand au revazut actiunile purtate in viteza de fostii si viitorii lor adversari. "Cehii sunt tari. Va fi greu sa-i invingem. Suntem pe primul loc, deci nu suntem obligati sa invingem Cehia, in conditiile in care primele doua formatii clasate in grupa se califica la baraj. Oricum, avem mai multe sanse de calificare decat nationala mare", murmurau elevii lui "Flocea".

"Nu vreau sa comentez problemele dintre Marica si antrenor, dar am fi avut nevoie de aportul lui!", a spus, oftand, liderul Claudiu Keseru, care a adaugat: "Avem o generatie valoroasa, cu jucatori care evolueaza la echipele lor de club. Ar fi pacat sa nu ne calificam la EURO".

"Oneata" face ordine

Nationala de tineret a Romaniei are trei secunzi: Ionel Augustin, Florin Constantinovici si Florin Tene. Fost fotbalist in perioada de glorie a clubului Dinamo, Augustin - "Oneata" era recunoscut pentru determinarea sa pe teren. "Jucatorilor le lipseste agresivitatea! Eu n-am fost un fotbalist talentat, dar am compensat prin lupta. Trebuie sa-i luam tare pe cehi inca de la inceput!", opineaza "Oneata". Augustin il infiereaza si pe indisciplinatul Ciprian Marica: "E inadmisibil ce-a facut el! Ca jucator, nici eu n-am fost usa de biserica. Dupa meciuri, mergeam la cate un sprit. Stiam insa cand sa petrec si cand sa joc. Acum e doar gura de unii".

Keseru, noul capitan?

Desi este cel mai tanar component al lotului, Claudiu Keseru ar putea fi numit capitan la nationala de tineret, in locul lui Marica. "Nu merit sa fiu capitanul echipei", raspunde, modest, atacantul de la FC Nantes. "Cehia, care are o echipa puternica, ne-a predat o lectie de fotbal. Ne-a luat tare de la inceput. Ne-am trezit abia in minutul 60, la 0-4! Suntem doua echipe diferite. Cehia are forta colectiva, agresivitate si disciplina tactica. In schimb, noi suntem tehnici, jucam combinativ si in viteza".

"Fara falsa modestie, cred ca sunt cel mai bun atacant de la Nantes! Suporterii cer titularizarea mea, prin intermediul mesajelor afisate in tribuna", a incheiat oradeanul.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.