Pentru intrarea in grupele Ligii Campionilor, Radoi si compania au avut promisi cite 100.000 de dolari. Steaua a pierdut calificarea si a ajuns pe tabloul principal al Cupei UEFA, urmind sa intilneasca vicecampioana Norvegiei, Valerenga, pe 15 si 29 septembrie. Insa pentru o eventuala accedere in grupele Cupei UEFA, stelistii nu vor primi nici un ban.

"Ce prima sa le mai dau si cu norvegienii astia? Nu le dau nimic", a dezvaluit Becali, dupa care a explicat si de ce nu mai vrea sa-si recompenseze fotbalistii pentru calificarea in grupele Cupei UEFA. "Au avut 100.000 de dolari cu Rosenborg si nu i-au luat. Pe astia ii vor spulbera oricum. Dupa primul meci sintem calificati, asa ca nu le mai dau nici un ban. Sa vedem, acum e bine, cind vor juca fara bani?", a declarat Gigi Becali.

"Pe mine nu ma intereseaza Cupa UEFA. Asta nu e competitie pentru Gigi Becali, eu voiam Liga Campionilor. Doar daca ajungem din nou in primavara europeana o sa fiu satisfacut"
Gigi Becali

Protasov l-a criticat pe Becali pentru prima cu Rosenborg

Antrenorul Stelei, Oleg Protasov, a criticat decizia lui Gigi Becali de a le promite jucatorilor 100.000 de dolari la meciul cu Rosenborg. "Domnul Becali a vrut sa faca un lucru mare pentru acesti copii, dar ei fiind necopti nu au stiut sa profite de aceasta oportunitate. Totusi, pentru o parte din ei, cum ar fi Nicolita, Lovin, Nesu, care sint foarte tineri, banii promisi au cintarit foarte mult in ecuatia calificarii pentru ca a apasat greu pe umerii lor. S-a gresit promitindu-se atit de multi bani", a declarat Protasov.

Avionul pentru Oslo costa 80.000 de dolari

Daca o eventuala calificare in grupele Cupei UEFA nu va scoate din buzunarul lui Becali nici un ban pentru jucatori, in schimb deplasarea la Oslo, pentru meciul tur, programat pe 15 septembrie, il va costa pe patron peste 100.000 de dolari. Numai pentru inchirierea avionului, luat de la compania Blue Air, Gigi va plati 80.000 de dolari, aparatul de zbor cerut de Becali fiind de dimensiuni mari, cu 130 de locuri.

COMPARATIE
Primul sezon fara bani in Europa

Niciodata de cind Gigi Becali a devenit patronul Stelei nu s-a intimplat ca la un meci din primul tur al cupelor europene jucatorii sa nu aiba promise bonusuri financiare.

Sezon 2003-2004
Cupa UEFA, Turul I
- Steaua a eliminat pe Southampton - 3.000 $

Sezon 2004-2005
Cupa UEFA, Turul I
- Steaua a eliminat pe TSKA Sofia si s-a calificat in grupe - 5.000 $

100.000 de dolari a fost prima promisa fiecarui jucator in cazul in care Steaua ar fi eliminat pe Rosenborg si s-ar fi calificat in grupele Champions League

Lucescu si Steaua se bat pe pitesteanul Tanase

Juniorul din lotul lui FC Arges, Cristian Tanase, 18 ani, se afla in atentia Stelei. In aceste zile, directorul sportiv al ros-albastrilor, Leo Strizu, s-a interesat de conditiile de transfer ale mijlocasului. Raspunsul conducerii argesene a fost clar: "Nu este transferabil". Tanase face parte din echipa mare a lui Cirtu inca din sezonul 2003-2004 si este titular in echipa nationala UEFA '97. Antrenorul Centrului de juniori de la FC Arges, Mihai Ianovschi, cel care i-a descoperit pe Mutu, Neaga si Daniel Coman, are numai cuvinte de lauda la adresa lui Tanase: "Este mai talentat decit Mutu la 18 ani". Mijlocasul este dorit si de Mircea Lucescu (foto) la Sahtior Donetk, club care a oferit 100.000 de dolari, dar afacerea a cazut, familia jucatorului fiind cea care s-a opus. y Cristi Marinescu

A cazut amicalul cu Lecce

Profitind de intreruperea campionatului, conducerea Stelei intentiona sa perfecteze pentru duminica o partida amicala in Italia, cu Lecce. Cele doua cluburi nu au ajuns insa la un acord, gruparea din Serie A modificind locul de disputare a partidei la 200 de kilometri distanta de Roma. In discutie a aparut varianta sosirii in Ghencea a lui Metalurg Donetk, formatia unde evolueaza Aliuta si Daniel Florea. In cazul in care nici aceasta solutie nu se va materializa, ros-albastrii ar urma sa intilneasca o formatie din Divizia A.

Ogararu: "Dinamo e principala adversara"

George Ogararu a spus ieri ca principala adversara a Stelei in lupta pentru titlul de campioana in acest sezon va fi Dinamo. "Rapid si Poli ar putea reveni si ele in urmatoarele etape, insa, in acest moment, cei mai temuti adversari pentru noi sint dinamovistii", a declarat Ogararu, care a comentat si neconvocarea sa la echipa nationala: "Imi pare rau ca nu sint la lot".

Avram si Roman la Cimpina

Juniorii Stelei, Razvan Avram si Andrei Roman, au fost imprumutati pentru un sezon divizionarei B Poiana Cimpina. Ei au fost adusi la cererea antrenorului Poianei, Stefan Nanu. In ultima etapa Avram a jucat in meciul pierdut de Cimpina in deplasarea de la Ploiesti cu Petrolul, scor 1-2, marcind golul oaspetilor. In schimb, Roman nu a evoluat nici un minut.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.