Victor Piturca a spus ca Romania va evolua simbata in asezarea clasica cu 4 fundasi si doi inchizatori. Noutatea e titularizarea lui Codrea. Dupa primele antrenamente efectuate la Constanta, selectionerul s-a hotarit. Inainte sa dezvaluie strategia, Piti a dat-o mai intii pe gluma: "Veti vedea simbata ce sistem voi folosi. Vreti sa va spun voua ca sa afle Karel Bruckner si sa se sperie?". Apoi a confirmat ceea ce exersase cu "tricolorii" la sedintele de ieri si alaltaieri: "Vom juca in asezarea clasica, 4-4-2". Victor Piturca are probleme medicale. Selectionerul a racit, motiv pentru care, la antrenamentul de ieri dimineata, desi afara erau 27 de grade Celsius, a stat imbracat in trening

"Ma gindesc sa schimb sistemul de joc 4-4-2, dar trebuie sa ma consult cu anumiti jucatori sa vedem daca ii putem anihila cu trei fundasi pe Koller si Baros. Olanda a batut Cehia folosind doar trei aparatori", a precizat Piturca luni, dupa reunirea lotului.

Dupa primele antrenamente efectuate la Constanta, selectionerul s-a hotarit. Inainte sa dezvaluie strategia, Piti a dat-o mai intii pe gluma: "Veti vedea simbata ce sistem voi folosi. Vreti sa va spun voua ca sa afle Karel Bruckner si sa se sperie?". Apoi a confirmat ceea ce exersase cu "tricolorii" la sedintele de ieri si alaltaieri: "Vom juca in asezarea clasica, 4-4-2". Fata de meciul precedent cu Andorra, Piti ar putea opera doua modificari: Codrea in locul lui Cocis, iar Gigel Coman pe stinga, mutare care il va impinge pe Dica in avanposturi linga Mutu.

Victor Piturca pregateste o formula cu valente ofensive, asigurata la mijloc cu doi inchizatori. Codrea, revenit dupa 11 luni la "nationala", a punctat: "Sint suficienti doi inchizatori. Rolul nostru este sa dublam fundasii si sa participam si la constructie. Vom risca pentru a marca, dar nu trebuie neglijata defensiva. Trebuie sa-l blocam eficient pe Rosicky, cel mai periculos mijlocas al Cehiei. El face practic tot jocul".

Fara Contra dimineata

Cosmin Contra nu a participat la antrenamentul efectuat ieri dimineata de "tricolori" pe terenul II din Complexul sportiv Farul. Fundasul dreapta de la Getafe a ramas la hotel, doborit la pat de o gripa rebela. "Gurita" s-a resimtit inca de dupa sedinta de marti seara, cind a si inceput tratamentul cu antibiotice prescris de medicul Pompiliu Popescu, care a asigurat ca timisoreanul va fi apt pina la ora meciului. De altfel, el a fost deja folosit in amicalul de aseara.

Piti a racit

Victor Piturca are probleme medicale. Selectionerul a racit, motiv pentru care, la antrenamentul de ieri dimineata, desi afara erau 27 de grade Celsius, a stat imbracat in trening. "Sint racit cobza. Mai rau decit Contra, dar eu nu puteam sa nu vin la antrenament. Eu oricum sint mai mult cu vrajeala, iar Cosmin trebuia sa alerge".

JOC SCOALA/ ROMANIA - FARUL II 11-0
Au zdrobit o divizionara C

Piturca a jucat in prima repriza cu echipa pe care intentioneaza sa o foloseasca simbata. Unul dintre arbitrii asistenti ai partidei a fost ofiterul de presa al FRF, Paul Zaharia

Nationala Romaniei a sustinut aseara un meci amical impotriva divizionarei C, Farul II, in spatele portilor inchise. In prima repriza, Piturca a trimis in teren urmatorul "11": Lobont- Contra, Tamas, Chivu, Rat- Fl. Petre, Codrea, D. Munteanu, Gigel Coman- Dica, Mutu. "Tricolorii" au inscris pina la pauza de trei ori, dar au deschis scorul tirziu, abia in minutul 30, prin Dica, care a fructificat pasa lui Mutu (foto) cu un sut puternic din careu. Atacantul lui Juventus a stabilit rezultatul de la pauza prin doua goluri marcate in ultimele cinci minute, primul din penalty, iar cel de-al doilea cu capul dupa o centrare a lui Rat. Fotbalistii "nationalei", chiar daca nu s-au intrebuintat la capacitate maxima, au incercat sa fie o echipa scurta, cu fundasii la mijlocul terenului, iar Chivu chiar a aparut surprinzator la finalizare de citeva ori.

Dupa pauza, Piturca a schimbat intreaga formatie, dar si sistemul de joc, acesta devenind din 4-4-2 un 4-4-3 ofensiv. Echipa a fost: Curca- Badoi, Iencsi, Ghionea, Pascovici- T. Balan, Cocis, Ov. Petre- Oprita, Mazilu, Gigel Bucur. Rezultatul final a fost 11-0 pentru "tricolori". Au mai punctat: Gigel Bucur de trei ori, Ovidiu Petre o dubla, Oprita, Cocis si Tibi Balan cite o reusita.olori". Au mai punctat: Gigel Bucur de trei ori, Ovidiu Petre o dubla, Oprita, Cocis si Tibi Balan cite o reusita.

POVESTE
"Nu-i Old Trafford"

Cehii stiu de la Bogdan Lobont ca gazonul de la Constanta e prost. Portarul i-a povestit colegului sau de la Ajax, Galasek

Aurelian Botezatu

Starea gazonului de pe "Gheorghe Hagi" a fost subiect de discutie si la reunirea lotului cehilor. "Am aflat ca la Constanta suprafata de joc nu-i ideala", a dezvaluit Jaroslav Dudl, supervizorul federatiei de la Praga, la conferinta de presa organizata marti seara la hotelul "Praha".Veridicitatea informatiei a fost confirmata inclusiv de Tomas Galasek. "Lobont, coechipierul meu de la Ajax, mi-a povestit ca arena nu-i in nici un caz Old Trafford si gazonul lasa mult de dorit. Nici jucatorii romani nu sint prea incintati", a dezvaluit capitanul cehilor.

"Atunci de ce nu se joaca la Bucuresti?", s-au mirat jurnalistii prezenti in sala. "Romanii mizeaza pe faptul ca la Constanta stadionul va fi plin, ceea ce n-ar fi cazul in Capitala, unde am inteles ca n-au un stadion adecvat", a explicat Dudl.

ADVERSARI
Si ei la fel

Pentru ca se teme de romani, Bruckner pare decis sa renunte la ultraofensivul 3-4-3, experimentat contra Andorrei si Macedoniei, in favoarea clasicului 4-4-2

Bruckner a evitat pina acum sa vorbeasca despre strategia pentru meciul cu Romania. "E prea devreme sa discutam asemenea lucruri", le-a replicat de fiecare data jurnalistilor care au indraznit sa-l provoace. Insa ziarele pragheze, bazindu-se si pe unele informatii parvenite din anturajul sau, sustin ca selectionerul ceh va renunta contra "tricolorilor" la asezarea ultraofensiva din precedentele meciuri (3-4-3), cind a facut scor cu Andorra (8-1) si cu Macedonia (6-1).

"Va reveni sigur la clasicul 4-4-2", pretinde cotidianul "Deniksport", care are si argumente: "Inainte de toate, e sistemul care se potriveste cel mai bine jucatorilor pe care Bruckner ii are in lot. La Euro 2004 l-a folosit cu succes. Apoi, Romania are un alt calibru decit precedentele adversare si e vorba despre un meci in deplasare".

In privinta formulei de start, exista un singur mare semn de intrebare. Il va titulariza Bruckner pe Jankulovski, abia revenit pe gazon dupa o lunga absenta, sau ii va acorda credit lui Skacel, care a convins si in ultimul amical, cu Suedia (1-2), si la Hearts?

"Romania a capatat o anume stabilitate in ultima vreme si mi se pare normal ca jucatorii sa creada in victorie. Ar fi catastrofal pentru o echipa sa ajunga in situatia de a nu dori sa-si invinga adversarul"
Karel Bruckner

Au insistat pe aparare

La antrenamentul de ieri, desfasurat pe stadionul "Stravov" din Praga, selectionerul Karel Bruckner s-a axat pe corijarea carentelor dovedite in ultimul timp de elevii sai in faza defensiva. Vreme de o ora, cit a durat sedinta de pregatire, selectionerul a lucrat in mod special cu fundasii si a exersat mai multe formule de aparare.

Bolf menajat

Rene Bolf a fost singurul jucator din lotul lui Bruckner care ieri s-a pregatit separat. Accidentat duminica, in meciul de campionat Lyon (0-2), fundasul lui Auxerre are o iritatie la gamba piciorului drept, motiv pentru care a dat doar citeva ture de teren. Medicii l-au supus unui tratament pentru a-l putea recupera pina la ora confruntarii cu Romania.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.