Tatal jucatorului sustine ca Mircea Sandu trebuia sa aplaneze conflictul

Nationala de fotbal-tineret a Romaniei pregateste un meci capital pentru calificarea la EURO 2006, urmand sa infrunte sambata, la Navodari, reprezentativa Cehiei. Selectionata lui Florin Marin este rascolita de un nou scandal. Dupa ce dinamovistii Lucian Goian si Ianis Zicu fusesera suspendati de FRF pentru indisciplina, fiind reprimiti ulterior in lot, un alt jucator calca stramb: capitanul Ciprian Marica. Atacantul de la Sahtior Donetk a fost exclus din lot, deoarece a lipsit luni de la convocare. In locul lui a fost chemat Chiacu, nepotul lui Ioan Becali.

Dormea bustean

Ciprian Marica sustine ca nu trebuia sa fie prezent luni dimineata la FRF, fiindca biletul sau de intorcere in tara era pentru dupa-amiaza. El a achitat din propriul buzunar suma de 2.500 de dolari, pentru inchirierea unui avion de la Donetk, venind mai devreme in tara, impreuna cu Lucescu, Rat, Stoican si Barcauan, fara sa se atinga de tichetul pe care i-l rezervase federatia. In timp ce Rat se prezenta, luni dimineata, la reunirea nationalei mari, Marica dormea bustean.

"Ciprian a venit duminica noapte in Bucuresti, in jurul orei 2.00. Am stat de vorba o ora, apoi s-a dus la culcare. A doua zi s-a trezit mai tarziu, fiindca era obosit de pe drum. Dimineata a gasit pe telefon 20 de mesaje. L-a sunat apoi pe "secundul" Tene si l-a anuntat ca intarzie. E posibil sa fie scos din lot pentru un astfel de motiv? Trebuia sa existe mai multa flexibilitate. Poate ca tara n-are nevoie de Ciprian! E clar ca a fost vorba despre o neintelegere, nu despre rea-intentie! Consider ca trebuia sa intervina Mircea Sandu. Copilul meu e suparat, mai ales ca venise cu ganduri mari la lot", ne-a declarat ieri Mircea Marica, tatal jucatorului.

"N-are respect fata de nationala!"

Florin Marin a dat ieri de pamant cu fotbalistul. "Acest baiat n-are respect fata de echipa nationala! Si-a batut joc de mine si de colegii lui. Nu e posibil asa ceva. L-au sunat Zicu si Rat ca sa-l cheme la reunire, dar tot degeaba. Dupa doua ore, Marica m-a apelat pe mine si mi-a zis: "Stiti, eram obosit". Prin comportamentul lui, Marica m-a obligat astfel sa-l scot din lot. Keseru cum a putut sa vina la timp?", ne-a declarat ieri, revoltat, tehnicianul.

Deposedat de banderola

"Flocea" spune ca a informat conducerea federatiei despre decizia luata: "Mircea Sandu si Victor Piturca mi-au dat dreptate in acest caz. As fi avut nevoie de Marica, fiindca este vorba despre un meci decisiv. O sa am o discutie cu jucatorul, ca sa stiu daca-l voi chema la urmatoarele partide din preliminarii. Trebuie sa-si schimbe insa comportamentul. E posibil sa-i iau de tot banderola de capitan. Fotbalistii nostri nu sunt disciplinati".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.