Rapidul nu reuseste sa iasa din criza. Din cauza echipamentului oare?

Giulestenii au inceput meciul in culoarea situatiei din ultima vreme: negru. Numai la noi echipele joaca in fata propriilor suporteri in diverse nuante de fistichiu, dind bobirnace, in cazul de fata, unei traditii de peste 80 de ani.

Dincolo de acest detaliu cromatic meciul a fost invaluit in vapaia scinteilor. Timisoara lui Olaroiu joaca aspru, la limita regulamentului, uneori chiar dincolo de ea, cu o asprime totusi rafinata, in stil italian, dar pigmentata cu elemente de culoare locala, care dau faultului banatean un stil nemaiintilnit in linceda Divizie A.

Rapidului nu i-a venit usor sa surmonteze acest stil barbatesc, desi Razvan l-a preferat in avanposturi pe Nae Constantin, pe post de buldozer care sa ia in piept crampoanele lui McKain si Cinu. Cu toate astea, Buga a avut doua ocazii, iar Flavius Moldovan putea marca si el. Incet-incet, Poli a inceput sa apara si ea in terenul advers, mai ales fiindca Gigel Coman il depasea frecvent pe Badoi. Mijlocasul stinga a fost aproape de gol in prima repriza, cind a pus mingea pe transversala (45), dar si dupa pauza (53). Oli l-a pierdut pe Olah, accidentat, dar l-a introdus mijlocas dreapta pe Osei, produsul lui Livorno aducind si mai multa agresivitate. In acest context incandescent, Corpodean a avut mult de lucru, turnind o ploaie de cartonase peste focul incins. Ilyes a avut si el o ocazie buna (63), apoi, cind dominarea giulesteana se accentuase, greul atacului a cazut pe umerii lui Daniel Niculae. Maftei a avut o bara (70), insa meciul, fara goluri, va ramine in memorie, daca va ramine, doar prin asprimea lui.

Schimb de fulare

Suporterii rapidisti de la tribuna a doua au dorit sa faca schimb de fulare cu fanii timisoreni inainte de inceperea jocului. Jandarmii, care s-au opus in prima faza, au intermediat, mai apoi, schimbul, in aplauzele intregului stadion. Cele doua galerii au ramas infratite, banatenii afisind inaintea fluierului de inceput un banner pe care era scris "Fazione Extrema saluta Giulestiul".

Stancu n-a putut juca

Romeo Stancu, mijlocasul adus de Rapid in vara de la Poli Timisoara, a venit la meci purtind o atela ghipsata. Fotbalistul a fost lovit martea trecuta, la un antrenament, de Flavius Moldovan, suferind o contuzie puternica la genunchiul sting. "Mi-as fi dorit sa joc impotriva fostei mele echipe, dar Razvan m-a sfatuit sa nu risc", a marturisit ex-timisoreanul.

Rada trimis in tribuna

Dupa un fault comis spre sfirsitul primei reprize de Moldovan asupra lui Vasilache, in fata bancii de rezerve a Rapidului, secundul gazdelor, Marian Rada, l-a impins pe atacantul lui Poli. Corpodean l-a trimis pe Rada in tribuna, in timp ce Moldovan a primit un cartonas galben. Razvan Lucescu i-a reprosat lui Corpodean, in drumul spre vestiare, faptul ca nu l-a eliminat pe Moldo, sustinind ca a fost un atac din spate.

500 de suporteri la stadionul din Timisoara
Noul sponsor al echipei banatene, Bergenbier, impreuna cu autoritatile locale au montat ieri la stadionul "Dan Paltinisanu" patru televizoare cu plasma intr-un cort pentru suporterii care nu au facut deplasarea la Bucuresti. In frunte cu viceprimarul Adrian Orza, cei 500 de fani prezenti si-au incurajat frenetic echipa, consumind mici si bere.

RAPID - POLI TIMISOARA 0-0
La pauza 0-0


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.