Oficialii Universitatii Craiova au declarat in nenumarate randuri ca reprezentanta Olteniei va reveni la anul in primul esalon, dar formatia din Banie este in pericol sa fie eliminata si din Divizia B.

Banatenii de la CSM Resita au de primit 206.800 de euro de la Universitatea, indemnizatie pentru formarea fundasului Cristi Chivu, iar Comisia pentru statutul jucatorului si Comisia de recurs federala au dat dreptate fostului club, transformat de Dinel Staicu, pentru o perioada, in "satelit".

De fapt, actualul patron al oltenilor, Adrian Mititelu, are de tras de pe urma ingineriilor financiare facute de fostul boss din Banie, Dinel Staicu. Hotararea luata de Comisia de recurs din cadrul FRF la mijlocul lunii iulie preciza ca oltenii nu au dreptul de a fi programati in Divizia B si nici de a efectua transferuri pana la data la care isi vor achita datoriile fata de CSM. "Din partea mea, Universitatea poate ajunge si in Liga Campionilor, dar nu trebuie sa lasam ce este al nostru. Toate comisiile FRF ne-au dat dreptate si, cum Craiova nu a facut recurs la Lausanne, ultimul for la care putea sa se adreseze, atunci, in mod normal, oltenii puteau evolua in "B" doar daca noi primeam suma ce ni se cuvenea din indemnizatia de formare a lui Cristi Chivu", sustine secretarul resitenilor, Robert Benczik, care a inaintat cererea la FRF pe 16.05.2005, impotriva clubului SC Stiinta Craiova SA.

Presedintele Comisiei pentru statutul jucatorului, Ion Turculeanu, a precizat: "Nu mai e ce a fost si, daca Universitatea nu da suma respectiva, atunci vor fi retrasi din competitie fara probleme. Pe 6 septembrie se va intruni comisia, si se va discuta si o revizuire cu care au venit oltenii. Acestia au gasit un act cum ca CSM ar fi renuntat la drepturile banesti pentru Chivu".

Declaratiile lui Turculeanu se bat cap in cap cu decizia Comisiei de recurs, ale carei hotarari sunt definitive. In cazurile Corvinul Hunedoara si UMT, deciziile comisiei conduse de Mugur Filipescu au dus din start la neprogramarea acestor echipe in competitiile in care participau. Secretarul acestui for, Mircea Constantinescu, a spus ca decizia exista, este valabila, dar ca dosarul a fost depus la Comisia pentru competitii si traseul ulterior nu il mai cunoaste. Membru al comitetului executiv al FRF, Adalbert Kassai a driblat raspunsul, declarand ca nu are act de toate litigiile care exista in forul condus de Mircea Sandu, cu toate ca a primit o instiintare pe 17.08.2005. "Daca as sti de toate astea, as ajunge la nebuni", a precizat Kassai.

Patronul Stiintei, Adrian Mititelu, a spus ca, din cate stie, acest litigiu este deocamdata pe rol si asteapta o noua sedinta: "Eu am preluat aceasta problema de la vechiul proprietar si nu i-am dat mare atentie. Dar daca vom avea o decizie negativa, vom plati banii si cu asta basta. Ce sa facem acum? Spun ei ca formatia noastra nu trebuia programata, dar ce vor acum, sa ne desfiinteze?".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.