Tragerea la sorti a primului tur din Cupa UEFA a fost cu ghinion pentru cele trei echipe romanesti angrenate in competitie. Astfel, Dinamo va infrunta pe Everton Liverpool, echipa eliminata din preliminariile Ligii Campionilor, Rapid va da piept cu olandezii de la Feyenoord, iar Steaua ii va intalni pe norvegienii de la Valerenga.

Rapidul pare sa aiba misiunea cea mai dificila, in fata uneia dintre cele mai titrate echipe din istoria fotbalului olandez, Feyenoord. Chiar daca nu a excelat in cupele europene in ultimii ani, gruparea din Rotterdam a reusit sa castige Cupa UEFA in 2002. In aceasta editie de campionat, Feyenoord a inceput ca din pusca, acumuland maximum de puncte dupa doua etape. Dupa aflarea adversarei, giulestenii se plang de ghinion. "Sortii nu au fost prea generosi cu noi. Intalnim o echipa cu firma in Europa, castigatoare a unor competitii intercluburi. Desigur, Feyenoord are prima sansa", a declarat presedintele Dinu Gheorghe, in timp ce Marius Maldarasanu crede ca mai rau nu se putea. "Am cazut cu cel mai greu adversar pe care ni-l puteau harazi sortii. Sigur ca Feyenoord este fovorita, dar si noi avem sansa noastra".

Vicecampioana Dinamo va avea parte de o dubla de foc in compania englezilor de la Everton, care au ocupat locul patru in Premier League anul trecut. Gruparea din Liverpool a jucat in preliminariile Ligii Campionilor, dar a fost eliminata din turul trei, dupa o dubla infrangere in fata spaniolilor de la Villarreal. "Impotriva echipelor englezesti am jucat intotdeauna cu alta motivatie si totul este posibil. Everton nu este Chelsea, Manchester sau Arsenal", isi face curaj tehnicianul alb-rosilor, Ioan Andone. Dupa meciul de la Nicosia, pe care Dinamo l-a pierdut cu 1-2, spiritele s-au incins in tabara "cainilor". Presedintele Giovanni Becali a atacat dur jocul echipei, forma fizica a jucatorilor si a criticat coducerea tehnica a "alb-rosilor".

Atat Dinamo, cat si Rapidul vor juca prima mansa pe propriul teren. Steaua, care a fost cap de serie, nu a scapat de norvegieni si va da piept cu cealalta echipa puternica din "Tara fiordurilor", Valerenga. Chiar daca nu se bucura de palmaresul lui Rosenborg, Valerenga are un sezon excelent, ocupand locul doi in campionat. Gruparea din Ghencea va disputa prima mansa in deplasare. "Nu mi-e frica mie de norvegieni. Ne calificam suta la suta. Acum obiectivul este calificarea in primavara europeana", a declarat optimist patronul Gigi Becali. Meciurile tur vor avea loc pe 15 septembrie, iar retururile se vor desfasura pe 29 septembrie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.