Cel mai cunoscut antrenor roman peste hotare, Mircea Lucescu, se foloseste din plin de influenta pe care o are in mediile fotbalistice autohtone pentru a-si face jocurile. Dupa ce s-a certat violent cu fratii Becali, "Il Luce" incearca sa le fure meseria acestora, facand, neoficial, si pe impresarul. Cunoscut drept antrenorul care a descoperit toti fotbalistii romani de valoare in ultimii 25 de ani, de fapt chiar asta sustine antrenorul lui Sahtior Donetk ori de cate ori are ocazia, Lucescu are meritul ca nu-si uita elevii nici dupa ce acestia agata ghetele in cui.

Sabau, Chirila si Andone sunt copiii sai de suflet

Revenirea lui Mircea Lucescu in tara, la Rapid, in 1997, a insemnat pentru acesta recastigarea influentei in Divizia A. La vremea respectiva, a fost acuzat de Ioan Sdrobis si de Vasile Ianul ca a inventat "cooperativa" in Divizia A, inainte de 1989, dar, dupa un scurt scandal, lucrurile au revenit la normal, fara ca autoritatea fostului antrenor al Nationalei sa aiba de suferit. Avand in vedere relatiile apropiate cu mai multi conducatori de club (George Copos, Jean Padureanu, Nicolae Badea etc.), Lucescu a inceput sa-i sfatuiasca pe acestia ce tehnicieni sa puna la echipele lor. Ioan Andone, Mircea Rednic, Ionut Lupescu, Ioan Ovidiu Sabau, Ionut Chirila, Dorin Mateut si, evident, Razvan Lucescu au fost recomandati calduros de "Nea Mircea". Din pacate pentru cei in cauza, nu toti au confirmat asteptarile.

'Il Luce>> ii gasise o oferta lui Ando din Turcia

Scandalul imens aparut la Rapid, saptamana trecuta, a scos la suprafata mai multe dintre "lucraturile" cunoscutului antrenor. Acesta, practic, a recunoscut ca el l-a impus pe Mircea Rednic la carma echipei din Giulesti, unde tot el il adusese sa-si incheie cariera de jucator, acelasi lucru petrecandu-se si in ceea ce il priveste pe fiul sau. De altfel, George Copos, care are mai multe afaceri cu fostul sau colaborator, l-a reinstalat pe Razvan, saptamana trecuta, la insistentele si amenintarile tatalui acestuia.

Ioan Andone s-a bucurat de tot sprijinul la venirea sa la carma "cainilor rosii", prietenia dintre "Falcos" si tehnicianul lui Sahtior nefiind vazuta cu ochi buni de actualul presedinte dinamovist, Ioan Becali. Cand s-a discutat despre un eventual divort intre Dinamo si Andone, in vara, inainte de instalarea lui Ioan Becali in functia de presedinte, fostul international isi gasise un angajament in Turcia, evident pe "filiera Lucescu".

Mai nou, Jean Padureanu si Alin Simota au recunoscut ca au apelat la sfaturile lui Lucescu inainte sa-i numeasca pe Ioan Ovidiu Sabau si Ionut Chirila la Gloria Bistrita, respectiv Jiul Petrosani. Din pacate, cei doi debutanti pe prima scena au pornit cu stangul, echipele lor avand un parcurs modest in primele etape, cu precadere trupa "minerilor", care a acumulat un singur punct.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.