O parte dintre suporterii maghiari s-au intors cu spatele la teren si au inceput sa fluiere in timpul intonarii Imnului Romaniei

Aproximativ 4.000 de unguri au tinut sa asiste la partida de handbal dintre Romania si Ungaria din cadrul CE, iar presiunea exercitata de fani a facut ca Romania sa piarda fara drept de apel cu 31-25. Suporterii unguri si-au facut simtita prezenta in arena inca din momentul in care s-a intonat Imnul Romaniei. Atunci, o parte dintre spectatori s-au intors cu spatele la teren si au inceput sa fluiere. Atmosfera creata le-a timorat pe elevele lui Cornel Otelea, care, dupa numai zece minute de joc, s-au vazut conduse pe tabela de marcaj cu cinci goluri. Acest avans avea sa se pastreze pana la sfarsitul primei reprize, dar numai cu ajutorul portarului Luminita Hutupan, care a avut noua interventii excelente. Romancele s-au trezit la inceputul celei de-a doua reprize, cand au reusit sa se apropie la un singur gol. Simtind pericolul, suporterii unguri au dat tonul unui cor incredibil de fluieraturi, care au taiat elanul fetelor noastre. Desi au avut in Elisei un lider veritabil, care a marcat sapte goluri, unguroaicele au beneficiat de aportul pivotului Kulcsar, care in minutul 55 a provocat eliminarea lui Gogarla. Hutupan a continuat prestatiile din prima repriza si a reusit sa limiteze proportiile scorului. In urma acestui rezultat, Ungaria s-a calificat in semifinalele CE, in timp ce Romania a disputat aseara partida decisiva impotriva Austriei.

Chiar daca inving, romancele trebuie sa astepte si celelalte rezultate din grupa pentru a vedea daca merg si in semifinale. "Ne-am straduit, am incercat ce am putut, dar am cazut psihic. Trebuie sa recunoastem ca nu ne asteptam la o asemenea atmosfera, iar unele decizii de arbitraj ne-au ingropat si mai tare", a declarat Valentina Elisei. Portarul Luminita Hutupan, care a aparat 19 lovituri spre poarta sa, a parasit sala Fonix din Debrecen schiopatand din cauza unei intinderi la coapsa. La conferinta de presa de dupa meci, tehnicianul Cornel Otelea a spus despre unguri ca au un public fantastic, si a criticat arbitrajul care a fost defavorabil echipei Romaniei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.