Astazi, incepand cu ora 13.00, la Nyon (Elvetia) se va desfasura tragerea la sorti a optimilor Ligii Campionilor, dupa care va urma cea pentru saisprezecimile Cupei UEFA. Singura echipa romaneasca prezenta in primavara europeana, Steaua Bucuresti, are ca posibili adversari echipele clasate pe locul trei in grupele Ligii Campionilor (Olimpiakos Pireu, Dinamo Kiev, Ajax, Fenerbahce, Panathinaikos, Sahtior, Valencia si CSKA Moscova) sau formatiile care au obtinut prima pozitie in grupele Cupei UEFA, mai putin cea din Grupa B.

Visul lui Gigi Becali, acela ca Steaua sa joace cu Real Madrid, nu poate fi indeplinit pentru ca "galacticii" isi continua drumul in Liga Campionilor. Latifundiarul din Pipera considera ca echipa sa are puterea de a trece de orice adversar, sperand ca pe 18 mai 2005 sa vada Steaua pe Stadionul Jose Alvalade (Lisabona), in finala Cupei UEFA. Putin mai moderat, atacantul militarilor Rica Neaga nu ar prefera un adversar mai facil, mentionand, totusi, faptul ca pentru el este mai importanta obtinerea titlului in Divizia A, pentru ca in Europa sansele sunt infime.

In cazul in care Steaua ramane pe locul secund in Grupa B, atunci va avea mari sanse de a intalni in optimi pe Sahtior Donetk, formatie ce are in componenta numai putin de sase romani - Daniel Florea, Razvan Rat, Cosmin Barcauan, Flavius Stoican, Ciprian Marica si antrenorul Mircea Lucescu. Daca Barcauan si Mircea Lucescu au declarat ca nu ar dori sa se bata cu Steaua pentru un loc in optimile Cupei UEFA, pentru ca nu vor sa fie ei cei care vor descalifica gruparea din Ghencea, Marica s-a gandit mai mult la camasa proprie si a afirmat ca echipa militara ar fi cel mai accesibil adversar. Aceasta declaratie, putin surprinzatoare, facuta de catre tanarul atacant poate fi datorata si faptului ca jucatorul lui Sahtior nu se simte atras de Steaua, ci mai mult, cu putin timp in urma, in perioada cand el evolua la Dinamo, o considera rivala de moarte. Marica va urmari tragerea la sorti de acasa, de la Nyon, el fiind operat de menisc, iar pentru urmatoarele cinci saptamani va purta gips.

De la 1 februarie vor fi puse in vanzare noile abonamente

Incepand cu prima partida pe care Steaua o va desfasura anul viitor pe teren propriu, suporterii ros-albastri pot asista la meciurile desfasurate in Ghencea si pe baza noilor abonamente ce vor fi puse in vanzare, cel tarziu la 1 februarie 2005. Acestea vor fi valabile pentru meciurile pe care Steaua le va disputa in campionat si in Cupa UEFA. Preturile abonamentelor sunt urmatoarele: fotolii - 6.000.000 de lei, tribuna 0 - 1.800.000 de lei, tribuna I - 600.000 de lei, tribuna a II-a - 300.000 de lei, peluze - 150.000 de lei. Abonamentele emise de FC Steaua la inceputul sezonului 2004-2005 sunt valabile si in returul campionatului.

In echipa anului 2004 nu vor fi romani

Cu o zi inaintea tragerii la sorti, UEFA a lansat un sondaj pe site-ul oficial al forului european, prin care toti microbistii sunt invitati sa voteze echipa anului 2004, rezultatele finale urmand a fi date publicitatii la sfarsitul lunii ianuarie. Suporterii sportului rege pot alege din 55 de fotbalisti (impartiti in noua categorii) si cinci antrenori.

Jucatorii (indiferent de nationalitatea lor) luati in calcul pentru acest sondaj au fost cei care de-a lungul anului 2004 au jucat la o formatie din Europa sau intr-una din competitiile intercluburi organizate de forul european. Un rol important l-a jucat si Campionatul European din acest an din Portugalia, datorita caruia foarte multi fotbalisti eleni fac parte dintre cei propusi de site-ul UEFA.

Astfel, in urma acestor criterii si tinand cont ca Romania nu a partcipat la EURO 2004, nici un jucator din tara noastra nu este candidat la acest premiu, cu toate ca anul trecut Cristian Chivu (AS Roma) si Adrian Mutu s-au aflat si ei printre cei nominalizati.

Fotbalistii care pot fi votati sunt:

Portari: Antonio Nikopolidis, Buffon, Baia, Petr Cech, Casillas;

Fundasi dreapta: Gallas, Cafu, Miguel, Seitaridis, Paulo Ferreira;

Fundasi centrali: Maldini, Nesta, Stam, Puyol, Campbell, John Terry, Jorge Andrade, Dellas, Ayala, Carvalho;

Fundasi stanga: Patrice Evra, Zambrotta, Fyssas, Philipp Lahm, Ashley Cole;

Mijlocasi dreapta: Seedorf, Ljungberg, Figo, Cristiano Ronaldo, Giuly;

Mijlocasi centrali: Gerrard, Baraja, Vieira, Zagorakis, Maniche;

Mijlocasi ofensivi: Micoud, Kaka, Deco, Ronaldinho, Frank Lampard;

Mijlocasi stanga: Pires, Robben, Rothen, Nedved, Vicente Rodriguez;

Atacanti: Adriano, Ibrahimovic, Morientes, Drogba, Baros, Ruud van Nistelrooij, Larsson, Sevcenko, Rooney, Henry;

Antrenori: Thomas Schaaf, Rafael Benitz, Arsene Wenger, Otto Rehhagel, Jose Mourinho.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.