Anatoli Demianenko, noul antrenor principal de la Dinamo Kiev, a acordat un interviu in exclusivitate pentru cotidianul „Evenimentul zilei”

Dupa demiterea lui Leonid Buriak de la echipa de fotbal Dinamo Kiev, presedintele Igor Surkis l-a desemnat, provizoriu, in functia de antrenor principal, pe Anatoli Demianenko. El va asigura interimatul pana in iarna, cand urmeaza sa fie desemnat un nou tehnician. Surkis a negociat deja cu mai multi antrenori, pe lista sa de prioritati figurand olandezul Dick Advocaat si argentinianul Hector Raul Cuper. Demianenko a acordat un interviu cotidianului nostru, vorbind despre situatia de la Dinamo, despre cei trei jucatori romani si despre obiectivele sale pana la finalul turului.

"Jucatorii n-au incredere in ei"

EVZ: Domnule Demianenko, atI preluat echipa intr-o perioada critica...
Demianenko: Cea mai mare rusine din istoria clubului Dinamo a fost eliminarea in fazele preliminare ale Ligii Campionilor. Echipa trebuie reconstruita din temelii si e nevoie de un suflu nou. Jucatorii n-au incredere in ei. Dupa ce am fost scosi din Liga, ar fi de neconceput sa fim eliminati din Cupa UEFA sau sa pierdem din nou campionatul in fata rivalilor de la Sahtior.

Care este obiectivul dumneavoastra pentru acest tur, luand in considerare ca presedintele Igor Surkis doreste sa instaleze din iarna alt antrenor la echipa?
Obiectivul meu este sa-l bat pe Lucescu. Vreau ca Dinamo sa fie campioana de toamna. Cred ca ii putem detrona pe campionii de la Sahtior.

Se bazeaza pe Cernat

Care sunt atuurile dumneavoastra?
In primul rand, cunosc foarte bine echipa Sahtior Donetk. Ii stiu pe jucatori si nu sunt deloc strain de stilul lor de joc. Lucescu e un antrenor mare, dar nu ma poate surprinde cu nimic. Am studiat pe video toate partidele pe care campionii Ucrainei le-au disputat in sezonul trecut si am gasit destule minusuri in jocul lor, asa ca putem profita. Sunt mai orgolios din fire cand vine vorba de Dinamo Kiev, mai ales ca am evoluat multi ani la aceasta formatie. Nu avem voie sa pierdem nici un punct in acest tur. Orice punct pierdut echivaleaza cu o tragedie, data fiind situatia echipei.

V-ati format o parere despre fotbalistii romani de la Dinamo?
Sunt jucatori buni. N-am apucat sa discut personal cu ei, dar o sa fac acest lucru in zilele urmatoare. Din pacate, Irimia este inca indisponibil, iar Ghioane e in continuare bolnav. Ne-a ramas doar Florin Cernat. Am mare incredere in el. E jucator de baza la Dinamo.

"Sahtior ramane o echipa periculoasa"

Inainte de inceperea campionatului, Dinamo a intentionat sa-l transfere pe portarul bielorus Vasili Hamutovski. Mai e valabila oferta?
Stiu ca au fost negocieri intre Dinamo Kiev si clubul Steaua. Intre timp, tratativele au picat. Oricum, avem portari buni la echipa. Nu suntem in criza din acest punct de vedere. Hamutovski apara bine si l-as dori la Dinamo, daca ar fi sa avem nevoie de serviciile lui.

Credeti ca situatia in care se afla Rinat Ahmetov isi va pune amprenta pe evolutia celor de la Sahtior in acest campionat?
Nu cred ca acest lucru se va rasfrange asupra echipei. Sahtior e campioana si ramane o echipa periculoasa.

Al noualea tehnician

Desi presedintele Igor Surkis poarta negocieri cu antrenori de calibru, Demianenko are sanse mari sa ramana la Dinamo si in retur. "Totul depinde de el. Daca va dovedi ca e un tehnician bun si va scoate formatia din impas, s-ar putea sa merg numai pe mana lui", a declarat patronul vicecampionilor.

Anatoli Demianenko face parte din colectivul tehnic al celor de la Dinamo din anul 1993. Adus la echipa dupa demiterea lui Leonid Buriak, el este al noualea antrenor din istoria moderna a clubului ucrainean. Inainte de a deveni antrenor, Demianenko a avut o cariera stralucita ca fotbalist, cucerind Cupa Cupelor cu Dinamo (1986). In anul 1988, tehnicianul de la Dinamo a ajuns vicecampion al Europei cu nationala URSS, impreuna cu antrenorul Stelei, Oleg Protasov. "De-acum incolo, fiecare meci pe care Dinamo il va disputa in campionat va fi ca o adevarata finala pentru mine. Voi pune tot sufletul in aceasta echipa. Dinamo trebuie sa redevina formatia de pe vremea lui Sevcenko si Rebrov", a promis Demianenko.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.