Intr-un week-end in care Rosenborg, adversara de maine a Stelei, a primit un ragaz pentru a pregati in liniste calificarea in grupele Ligii Campionilor, campioana Romaniei a fost obligata sa faca fata, sambata seara, la Timisoara, unui adversar insetat de revansa. In cele din urma, stelistii au iesit cu bine din "infernul de pe Bega", neinvinsi si fara vreo accidentare care sa le subtieze si mai mult lotul de jucatori in perspectiva partidei decisive de la Trondheim, dar "sifonati" verbal de o parte din cei 35.000 de spectatori prezenti pe "Dan Paltinisanu".

Apreciati deseori pentru mostrele de civilizatie, banatenii si-au dat din nou in petic, dupa ce, in ultima etapa din campionatul trecut, galeria lui Poli a afisat cateva steaguri avand inscriptionate semne asemanatoare celebrelor zvastici. Acum, uitand, probabil, ca Banel Nicolita a aparat culoarea violeta pana in iarna si ca ii era atunci la fel de devotat pe teren ca si acum, grupuri de fani ai echipei de pe Bega l-au apostrofat pe "Jardel" cu scandarea: "Tigane! Tigane!" Pentru un astfel de gen de manifestari, cluburile Steaua si Rapid au fost obligate sezonul trecut sa evolueze cate un meci, pe teren propriu, cu portile inchise.

De asemenea, gruparea din Ghencea va fi nevoita sa achite o amenda de 16.500 de euro catre UEFA, ca urmare a comportamentului apreciat drept rasist al spectatorilor din Ghencea (petrecut in timpul partidei cu Shelbourne), iar Razvan Rat va trebui sa achite, mai mult ca sigur, o amenda usturatoare pentru catalogarea componentilor Nationalei Andorrei ca fiind "tiganii fotbalului". Acest al doilea caz petrecut in campionatul intern nu va trebui sa ramana fara urmari, "mingea" aflandu-se acum in curtea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

Protasov isi 'monteaza>> atacantii

In perspectiva meciului cu Rosenborg, unde Steaua are nevoie de victorie sau de un rezultat de egalitate incepand cu 2-2, confruntarea de la Timisoara i-a oferit antrenorului Oleg Protasov un nou motiv de ingrijorare. Atacantii campioanei, aici incluzandu-l si pe suspendatul Dica, nu reusesc sa inscrie decat foarte rar pe terenurile straine, astfel prelungindu-se o "agonie externa" inceputa dupa meciul de anul trecut, de la Sofia, cu TSKA.

La Timisoara, stelistii au ratat prin V. Iacob, Dica, Nicolita si, mai ales, Bostina (singur cu portarul M. Popa), fapt care l-a facut pe tehnicianul ucrainean sa poarte discutii individuale cu fiecare jucator in parte, in scopul remedierii acestei deficiente. El incearca sa-si "monteze" jucatorii pentru a nu se mai precipita in fata portii adverse si a da marea lovitura la Trondheim. Partida Rosenborg - Steaua va fi arbitrata de o brigada franceza, centralul nefiind inca stabilit. Asistenti au fost desemnati Frederic Arnault si Vincent Texier, in timp ce rezerva va fi Philippe Kalt.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.