Un antrenor sucevean de atletism este acuzat ca a hartuit sexual mai multe componente ale lotului national de juniori II. Federatia Romana de Atletism i-a interzis lui Toader Flamand prezenta la oricare dintre loturile nationale, in urma mai multor reclamatii depuse la federatie de sportivele din lotul de juniori II. Potrivit cotidianului local "Monitorul de Suceava", faptele de care este acuzat antrenorul s-au petrecut in perioada 13-17 iulie, atunci cand suceveanul a participat alaturi de lotul national al Romaniei la Campionatul Mondial de Atletism pentru juniori II, competitie desfasurata in localitatea Marrakesh, din Maroc.

"Datorita comportamentului mai putin adecvat si anormal posturii de antrenor pe care l-a avut la Mondialele de juniori, fata de niste sportive care sunt minore, am hotarat ca antrenorul Toader Flamand sa nu mai aiba niciodata acces la loturile nationale de atletism", si-a motivat decizia presedintele FRA, Ilie Floroiu.

"A intrat in vestiar si mi-a propus sa-l sarut"

Potrivit presei sucevene, antrenorul nu este la prima abatere de acest gen, avand antecedente. O atleta din Suceava a povestit cum, in luna februarie a acestui an, Toader Flamand i-a facut propuneri indecente. Incidentul s-a petrecut la Suceava, intr-un vestiar al salii de atletism din Complexul Sportiv Areni. "In data de 15 februarie 2005, la terminarea antrenamentului, in jurul orei 18.00, domnul profesor Flamand Toader a intrat in vestiar si mi-a propus sa-l sarut, apoi m-a cuprins dupa umeri si mi-a propus o intalnire de ziua mea onomastica", a marturisit atleta, care ne-a rugat sa nu-i dezvaluim identitatea. Incidentul este cu atat mai grav cu cat, la acea data, sportiva suceveana nu implinise varsta de 18 ani.

Un pupic pentru dom’ profesor

Toader Flamand considera ca totul este o "lucratura" a unui coleg de breasla, care a vrut sa-l discrediteze, dar nu a negat existenta zvonurilor despre hartuirea sexuala a unor sportive de la lotul national. Tehnicianul admite ca acesta este motivul pentru care i s-a interzis sa mai antreneze la nivel federal. "Tu nu stii cum e cu tineretul, mai faci o gluma, "Hai, dati-i cate un pupic lu’ dom’ profesor!". Dupa aia a scris o declaratie si astia de la federatie au spus: "Flamand, trebuie sa luam o masura!"", se justifica antrenorul sucevean.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.