Poli intalneste astazi, la Timisoara, campioana Romaniei (ora 21.00, in direct la TVR 1), in primul mare derby al Diviziei A

Timisoara e astazi capitala fotbalului romanesc. Peste 30.000 de spectatori vor lua cu asalt stadionul "Dan Paltinisanu" pentru a urmari primul mare derby al noului sezon: Poli - Steaua. Acest meci poate fi considerat drept o adevarata finala a Diviziei A, ambele echipe avand ca obiectiv castigarea campionatului. "Alb-violetii" au cel mai bun lot, dupa ce au cheltuit peste 5 milioane de euro pe achizitii, in vreme ce campionii vin pe Bega ca sa-si apere blazonul.

Conducerea din Ghencea anunta ca nu pune prea mare pret pe aceasta partida, preferand, inainte de toate, sa se califice in grupele Ligii Campionilor decat sa invinga la Timisoara. Atat la Poli, cat si la Steaua exista insa o atmosfera tensionata, in urma rezultatelor nesatisfacatoare din ultimele zile: "ros-albastrii" au remizat pe teren propriu cu Rosenborg, iar banatenii au capotat surprinzator la Bacau.

Legate pana acum de o prietenie tainica, Poli si Steaua au ajuns sa se dusmaneasca de moarte. Inainte de inceputul campionatului, conducerea clubului de pe Bega a vrut la un moment dat sa-l demita pe antrenorul Cosmin Olaroiu, dupa ce patronul Gigi Becali afirmase: "Poli nu poate sa joace cu rautate impotriva Stelei. Olaroiu e prietenul meu". Vorbele latifundiarului din Pipera i-au intaratat la culme pe oficialii timisoreni, care, prin vocea presedintelui Emil Rosianu, i-au declarat razboi Stelei.

Mai mult, Marian Iancu, patronul de la BKP, a organizat ieri prima conferinta de presa de cand societatea pe care o conduce a preluat destinele gruparii alb-violete, declarand ca Poli va fi, in scurt timp, cea mai puternica echipa din tara: "Vom face fata tuturor cerintelor din punct de vedere financiar si nu vom avea nici o datorie la stat". In noua organigrama a clubului, Marian Iancu va fi presedinte, iar Emil Rosianu - director executiv.

Abia iesit din arestul IGP, Iancu a tinut sa se laude: "La o scara mai mica, vrem sa facem ceea ce face Abramovici la Chelsea". Pentru a-si indeplini obiectivul cu Poli, presedintele de la BKP n-a exclus posibilitatea de a vinde RAFO! El a dezvaluit ca ar vrea sa-i aduca la echipa pe Ovidiu Tender si Frank Timis, alti doi afaceristi dubiosi care au fost implicati in tunurile de la RAFO.

Amendati pentru rasism

Gruparea din Ghencea a primit o amenda de 16.500 de euro din partea UEFA pentru scandarile rasiste din timpul meciului Steaua - Shelbourne (4-1), din mansa secunda din turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Comisia de Control si Disciplina a UEFA, intrunita joi, la Nyon, a luat in calcul, la judecarea acestui caz, raportul intocmit de arbitrul francez Claude Colombo, care a oficiat la respectiva partida si care a mentionat scandarile rasiste care i-au vizat pe Ndo si Fleming, cei doi jucatori de culoare de la Shelbourne. Fanii stelisti au imitat sunetele scoase de maimute. Aceasta sanctiune este cea mai mare primita vreodata de o echipa din Romania pentru acte de indisciplina ale spectatorilor. Oficialii "ros-albastrilor" au anuntat ca vor face apel, considerand decizia exagerata.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.