Pe langa eternul D. Munteanu, selectionerul ii are pe lista pentru meciul cu Cehia pe Galca, Ganea si Iencsi

Dupa ce a dus catre zero sansele de calificare la CM 2006 din Germania, in urma dublei infrangeri cu Olanda (mai mult, "tricolorii" n-au marcat nici macar un gol batavilor in 180 de minute de joc), Piturca demonstreaza inca o data ca n-are nici o legatura cu reconstructia Nationalei, unul dintre obiectivele cerute de Mircea Sandu, presedintele FRF, atunci cand a organizat simulacrul de concurs intre actualul selectioner, Ladislau Boloni, Gica Hagi si Mircea Lucescu.

Astfel, in loc sa aduca jucatori tineri, pe care sa-i rodeze pentru viitoarele preliminarii, cele pentru Euro 2008, Piturca isi continua satisfacerea propriului orgoliu pe nervii suporterilor. Ca si cand convocarea lui Dorinel Munteanu n-ar fi de ajuns (n.r. - de ce l-o fi chemat pentru meciul cu Andorra, daca l-a folosit doar o repriza? Probabil, doar pentru a egala recordul de selectii al lui Hagi, unul dintre dusmanii declarati ai selectionerului), Piturca a anuntat ieri ca pe lista largita a "stranierilor" chemati pentru meciul cu Cehia se afla Ganea, Galca si Iencsi.

Primul revine dupa o accidentare care l-a tinut departe de teren aproape un an (a fost operat de ruptura la ligamentele incrucisate ale genunchiului drept), al doilea este "ingropat" la o echipa din subsolul diviziei secunde spaniole, iar al treilea este, din cand in cand, rezerva la Spartak Moscova. Din lotul lui Piturca nu lipseste nici P. Stoica, "marea" sa descoperire din perioada Steaua. In schimb, selectionerul a precizat ca nu-l va convoca nici acum pe stelistul Radoi, dupa ce a avut un conflict cu acesta! Iata insa lista "stranierilor"convocati pentru partidele cu Cehia (3 septembrie, ora 21, la Constanta, in preliminariile CM 2006) si cu Iran (7 septembrie, tot la Constanta, amical): Bogdan Lobont (Ajax Amsterdam) - portar; Cosmin Contra (Getafe), Flavius Stoican, Cosmin Barcauan, Razvan Rat (toti de la Sahtar Donetk), Adrian Iencsi (Spartak Moscova), Cristian Chivu (AS Roma), Pompiliu Stoica (FC Moscova) - fundasi; Razvan Cocis (Serif Tiraspol), Paul Codrea (US Palermo), Daniel Pancu (Besiktas Istanbul), Constantin Galca (Almeria), Florin Cernat (Dinamo Kiev) - mijlocasi; Adrian Mutu (Juventus Torino) si Ionel Ganea (Wolverhampton Wanderes) - atacanti. FRF precizeaza ca, din motive de siguranta, telegramele au fost trimise unui lot largit de jucatori, intrucat, pana in ziua convocarii, programata pentru 29 august, la ora 12, la Casa Fotbalului, pot interveni accidentari.

Pe 26 august, vor fi expediate telegrame de confirmare a prezentei, pe adresa cluburilor la care evolueaza jucatorii in cauza.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.