Federatia Romana de Gimnastica are ca prioritate Mondialele de la Melbourne, urmind ca discutia despre componenta colectivului tehnic care va pregati lotul olimpic pentru Beijing sa aiba loc dupa disputarea acestei competitii.

Cu trei luni inainte de Campionatele Mondiale de la Melbourne, un nou scandal a izbucnit in gimnastica romaneasca. Nemultumiti de fondurile de premiere, dar si de faptul ca nu le sint recunoscute meritele, o parte dintre antrenorii de la cluburile din tara au afirmat ca nu mai sint dispusi sa-si dea gimnastele la loturile nationale. Ba, mai mult, conform unor surse, nici antrenorii de la echipa de junioare nu doresc sa se "desparta" de elevele care anul viitor vor avea virsta senioratului.

Prioritare sint Mondialele

"Nu stiu cine e interesat sa provoace un nou scandal in gimnastica romaneasca. Aceasta problema nu este de actualitate. In acest moment sintem interesati doar de Campionatele Mondiale, care pot fi facute cu fetele de la Bucuresti, antrenate de Octavian Belu si Mariana Bitang. Celelalte probleme le vom discuta atunci cind va fi cazul. Cert este un lucru, nimeni nu vrea sa scoata pe cineva dintr-o activitate cu suturi in fund. Indeosebi cei din gimnastica nu merita asta", a declarat secretarul general al Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica.

Belu: "Federatia hotaraste"

Desi o eventuala decizie a antrenorilor de la cluburi sau de la lotul de la Deva de a nu mai da sportive la lot l-ar afecta in mod direct, tehnicianul Octavian Belu considera ca decizia finala poate fi luata doar de federatia de specialitate. "Este o discutie care ar avea loc mult prea devreme. Aceste fete pe care le pregatesc au ca obiectiv 2005. Ce se va intimpla dupa, ramine de vazut. Eu imi vad de treaba mea. Federatia este forul care hotaraste desfasurarea activitatii pina la Jocurile Olimpice de la Beijing, ea este cea care gestioneaza activitatea. Noi nu putem decide decit in ceea ce ne priveste pe noi insine", a spus Octavian Belu.

Verificare aminata

Desi ieri era anuntata "zi de curatenie" in cadrul lotului olimpic feminine - urmind a se decide cine va ramine sa se pregateasca pentru Mondiale si cine va pleca acasa, antrenorii Belu si Bitang au aminat testul de verificare al gimnastelor pentru vineri. "Nu noi sintem in masura sa dam solutii. Va fi o evaluare la nivelul federatiei si a forului olimpic si se vor trage concluzii. Fetele vor demonstra ce au acumulat pina acum, care este stadiul pregatirii lor", a spus Belu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.