Tricolorii au facut aseara unul dintre cele mai urate jocuri din istorie nereusind sa se impuna foarte concludent in fata trupei de amatori venita din Pirinei

Reprezentativa de fotbal a Romaniei a demonstrat aseara, la Constanta, de ce nu mai are sanse de calificare la Campionatul Mondial din Germania. Echipa incropita de Victor Piturca s-a incurcat in propria neputinta si in picioarele artagosilor andorrezi evoluand haotic si fara determinare in compania unei dintre cele mai modeste echipe nationale din lume, obisnuita sa incaseze cel putin cinci goluri la fiecare meci. "Spectacolul" fotbalistic a fost salvat de Mutu, jucatorul pe ale carui sclipiri se mai poate pune baza.

Romania - Andorra 2-0 (2-0)

Marcator: Mutu (28 si 39)

Romania: Lobont 6 - Contra 5, Tamas 6, Chivu 7, Rat 5 (83, Pascovici) - Fl. Petre 5 (80, T. Balan), Cocis 5, D. Munteanu 5 (46, Tararache 4), N. Dica 5 - Mutu 8, Cl. Niculescu 5. Selectioner: Victor Piturca

Andorra: Alvarez 6 - Ayala 4, F. Silva 4, Lima 4, Sonejee 4, Escura 5 (46, Martin 4) - Rodriguez 4 (90, Garcia), Sivera 5, Pujol 4, Bernaus 5 - Riera 5 (78, Moreno). Selectioner: David Rodrigo

Stadion: "Gheorghe Hagi"

Spectatori: 14.000

Arbitri: J. Haim 5 - S. Shteif 5, E. Zatelman 5 (toti din Israel)

• Cu 125 de selectii, Dorinel Munteanu a egalat recordul de prezente in echipa nationala detinut de Gheorghe Hagi, chiar pe stadionul care poarta numele "Regelui". La pauza, selectionerul Victor Piturca l-a scos insa de pe teren pe Munteanu pentru a-l menaja, intrucat CFR Cluj, echipa unde "Munti" este antrenor-jucator, va disputa saptamana viitoare mansa a doua din finala Cupei UEFA Intertoto, impotriva francezilor de la RC Lens. Miscarea selectionerului dovedeste insa, inca o data, ca l-a convocat pe Munteanu doar pentru ca acesta sa egaleze recordul lui Hagi, al carui dusman declarat este Piturca, nu pentru ca ar fi avut nevoie neaparat de serviciile mijlocasului. Hagi a fost la meci si s-a intretinut cu Gheorghe Bosanceanu, patronul Farului.

• Suporterii constanteni au scandat: "Dorinel, pentru noi, este Hagi doi!".

• A doua reusita a lui Adrian Mutu, din minutul 39, a constituit golul cu numarul 1.000 din istoria echipei nationale, fiind luate in considerare atat meciurile oficiale, cat si cele amicale.

• Cristi Chivu a fost sustinut aseara de un grup de suporteri italieni, fani ai echipei AS Roma, aflati in vacanta pe Litoral.

• Flavius Stoican a fost trimis de Victor Piturca in tribuna, el nefacand parte dintre cei 18 fotbalisti trecuti pe foaia de joc.

• Mircea Sandu a venit la stadion impreuna cu lacheul sau, Adalbert Kassai. La cateva minute dupa ei a sosit si Ilie Nastase, fost vicepresedinte al Stelei in perioada cand Piturca antrena formatia din Ghencea. "Ce intrebare este asta?", a replicat Nasul cind i s-a adresat intrebarea: "Credeti ca va fi un meci greu pentru tricolori?"

• Adrian Senin, fundasul Farului, n-a fost lasat, in prima faza, sa intre la tribuna oficiala, fiindca n-avea bilet. Constanteanul s-a folosit de acreditarea unui
ziarist pentru a ajunge unde isi dorea.

• Internationalul Marius Niculae n-a fost convocat la acest meci, fiindca nu si-a gasit echipa, dupa ce i-a expirat contractul cu Sporting Lisabona. Conducerea de la Dinamo insista ca "Sageata" sa revina in Groapa. "Mai degraba continuu cu Sporting decat sa vin la Dinamo", ne-a declarat Marius Niculae, care a refuzat recent sa i se alature tehnicianului Anghel Iordanescu la formatia Al Ittihad.

• Asa cum era de asteptat, pentru o partida fara interes, stadionul n-a fost plin, dintre cele 18.500 de locuri doar 14.000 fiind ocupate. Inainte de meci, suporterii si-au cumparat, cu cate 50.000 de lei vechi, steaguri tricolore de la vinzatorii ambulanti.

• La pauza, Cosmin Contra i-a daruit tricoul sau unui fan al echipei Atletico Madrid, venit special din Spania pentru a-l vedea pe "Gurita", care a fost insa imprumutat pentru sezonul viitor formatiei Getafe.

• Galeria Farului a solicitat, in repetate randuri, ca toti spectatorii, majoritatea turisti veniti pe Litoral pentru a-si petrece concediul, sa se ridice in picioare si sa sustina echipa nationala. Pentru ca indemnul nu le-a fost ascultat, suporterii constanteni au inceput sa scandeze: "Moldoveni, sunteti moldoveni!".

• In dimineata partidei, tricolorii au jucat bowling si biliard in Statul de Vacanta din statiunea Mamaia. Jucatorii au cerut intimitate, motiv pentru care au fost paziti in permanenta de jandarmi.

Clasamentul Grupei 1

1. Olanda 8 7 1 0 20-3 22p
2. Cehia 8 7 0 1 28-7 21p
3. ROMANIA 10 6 1 3 17-10 19p
4. Finlanda 8 4 0 4 16-14 12p
5. Macedonia 10 2 2 6 10-19 8p
6. Armenia 9 1 1 7 5-20 4p
7. Andorra 9 1 1 7 4-27 4p


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.