Fostul antrenor al giulestenilor, Mircea Rednic, a primit amenintari de la un grup de suporteri alb-visinii in timp ce negocia revenirea la Rapid.

Luni seara, in timp ce Mircea Rednic se afla la Crowne Plaza pentru a discuta posibila preluare a conducerii tehnice giulestene, un grup de fani ai Rapidului a mers acasa la antrenor unde i-au vopsit masina cu citeva dungi de culoare neagra. In plus, Rednic a primit amenintari la adresa lui si a familiei pe telefonul mobil de la suporterii Rapidului, care i-au reprosat ca vrea sa strice atmosfera din Giulesti si i-au cerut sa nu vina la echipa.

"Nu pot accepta asa ceva, nu vreau ca familia mea sa sufere. Este exclus sa preiau acum Rapidul pentru ca nu vreau sa se spuna ca am creat o atmosfera negativa. Nu au fost adevaratii suporteri cei care au fost la mine acasa. Azi dupa intoarcerea lui Razvan Lucescu la cirma echipei nu am mai primit nici un telefon sau sms de la 'fani>>. Asta merit eu dupa tot ce am facut pentru Rapid?", a declarat "Puriul" trist.

INTERVIU
"Mi-a spus ca echipa joaca slab"

Mircea Rednic povesteste cum l-a sunat Copos in Belgia si i-a propus sa preia Rapidul

- Domnule Rednic, luni seara erati antrenor la Rapid, acum nu mai sinteti.
- Eu eram in Belgia cind George Copos m-a sunat si mi-a spus ca echipa joaca slab si ca vrea sa-l schimbe pe Razvan Lucescu. Inainte de a ma suna, Copos l-a contactat pe Boloni, care l-a refuzat. Eu am venit, insa a urmat incidentul cu suporterii.

- De ce a vrut sa-l schimbe pe Razvan?
- Copos investeste foarte mult si vrea performanta imediat, iar modul in care joaca echipa il nemultumeste. Cu actualul lot, orice antrenor ar veni ar reusi mai mult decit un loc 3. Eu am obtinut performanta, nu am fost un parsiv care sa pup steaguri.

- Jucatorii l-au sustinut pe Lucescu jr. Cum comentati?
- In primul rind, jucatorii ar trebui sa demonstreze pe teren ca sint alaturi de antrenor si sa-l ajute sa obtina rezultate.

- Cine credeti ca este in spatele revenirii lui Lucescu la Rapid?
- Nu stiu sigur cine este, dar patronul Copos cred ca a fost influentat de Mircea Lucescu.

- Veti mai antrena la Rapid?
- Acum este exclus acest lucru, dar nu se stie niciodata, oricum am avut doua oferte din tara pe care le-am refuzat pentru ca nu concep sa se schimbe antrenorul dupa doua etape.

Patru suturi in fund!

Copos l-a angajat si a renuntat la Rednic de nu mai putin de 4 ori

Inceput in toamna anului 2000, mariajul George Copos - Mircea Rednic a cunoscut numeroase episoade agitate. Prima oara, patronul l-a dat pe antrenor afara pe 9 aprilie 2001, zi in care Rednic isi serba implinirea a 39 de ani! Culmea cinismului, Copos i-a oferit atunci "Puriului", pe linga demitere, si un buchet de flori, multumindu-i astfel pentru serviciile aduse Rapidului.

Etapa urmatoare, la Bistrita (1-0), Rednic a stat ascuns in tribuna, interimarul Marian Rada recunoscind ulterior ca s-a consultat in permanenta cu fostul "principal". Apoi, la presiunea jucatorilor si a suporterilor, "nea Mircea" a fost repus in functie. Nu pentru mult timp pentru ca, la finalul acelui sezon, Copos l-a inlocuit cu Hizo.

"Dulaul" n-a rezistat nici el un campionat intreg, iar dupa etapa a 27-a a editiei 2001-2002 actualul vicepremier a gindit ca varianta cea mai buna de antrenor ramine tot Rednic! A urmat un an si jumatate relativ calm, cu un titlu, o Cupa si doua Supercupe cucerite. In noiembrie 2003, o data cu instalarea lui Ioan Becali in functia de presedinte al giulestenilor, "Puriul" a fost iarasi debarcat, in locul sau fiind numit Dan Petrescu.

Ultimul episod al relatiei Copos - Rednic, ieri dimineata. Ca si instalat, antrenorului de 43 de ani i s-au dat iar papucii, din pricina reactiei violente a fanilor si a jucatorilor.

Pe 14 aprilie anul trecut, Rednic jubila dupa victoria obtinuta ca antrenor al Craiovei in fata Rapidului

"Ce bine imi pare ca ai luat teapa!"

Unul dintre cele mai haioase momente din istoria relatiei Copos - Rednic s-a consemnat pe 14 aprilie anul trecut. Pe atunci "principal" la Universitatea Craiova si euforic dupa o victorie chiar in fata Rapidului pregatit de Dan Petrescu (3-1), "Puriul" i-a dedicat patronului din Giulesti melodia "Ce bine imi pare ca ai luat teapa!", a formatiei Ca$$a Loco. "M-am antrenat special timp de vreo doua saptamini, sa pot sa cint cit mai bine. N-am sa uit niciodata ce mi-au facut oamenii fara caracter de sub Podul Grant", spunea Rednic.

L-a santajat pe Dinel cu contractul de la Rapid

Mircea Rednic a mai avut o tentativa de a se intoarce in Giulesti, in vara anului 2004. Chiar daca era angajat la Craiova, el a negociat cu Copos, a si intocmit un proiect de contract, dupa care s-a dus la patronul oltenilor, Dinel Staicu, si l-a avertizat ca va parasi Bania in cazul in care nu va primi la Stiinta un salariu cel putin la fel de mare ca la Rapid. Dinel i-a oferit atunci nu doar un venit anual superior, ci si 20 la suta din actiunile clubului! Suparat pe stratagema lui Rednic, Dinu Gheorghe l-a amenintat pe tehnician ca nu-i va mai pregati niciodata pe alb-visinii cita vreme el detine functia de presedinte.

Puscas: "Joi eram presedinte, vineri l-a pus pe Becali!"

Fostul international Marcel Puscas, actualmente realizator de emisiuni radio-tv, a povestit cum a fost pacalit de patronul giulestean la finele anului 2003. "Dupa patru zile in care domnul Copos m-a cautat insistent, joi a vrut sa ma instaleze presedinte la Rapid, insa l-am rugat sa treaca etapa si sa ma instaleze luni la club, dar stupoare! Vineri, cind am deschis televizorul, am vazut ca noul presedinte era Ioan Becali", a declarat Puscas.

"Este tipic si caracteristic Rapidului. Ce se intimpla in Giulesti este un lucru deplasat. Oricum, nu era normal ca dupa doua etape si cu un pas in primul tur al Cupei UEFA sa demiti antrenorul. Repet, este un lucru tipic clubului Rapid"
Sorin Cirtu, antrenor FC Arges

Andone:"Ce e asta, circ?"

Antrenorul dinamovist Ioan Andone a fost uimit de demiterea, luni noaptea, a omologului sau de la Rapid. "Cred ca e ceva unic in fotbalul romanesc. Hai, treci la masuri extreme dupa incheierea unui tur sau a unui campionat ori dupa 10 esecuri consecutive, nu dupa doua etape! Este o decizie de... necomentat!", a spus Andone. Cind a fost instiintat ca George Copos l-a reinvestit antrenor pe Lucescu junior, dinamovistul a exclamat: "Nu, nu se poate! Pai, nu inteleg, de ce l-a dat afara? Hai, domne, ce e asta, circ?".


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.