A mai ramas o luna pana la europenele feminine de volei iar echipa nationala a inceput deja cantonamentul pentru pregatirea acestei competitii. Fetele s-au reunit la Targu Mures, pentru ultima etapa de pregatire pentru Campionatul European.

Romania va evolua la Campionatul European din Croatia, care se va desfasura in perioada 16-25 septembrie, in grupa A, alaturi de Polonia, Germania, Azerbaidjan si Serbia. Cu o luna inaintea acestui examen, la nationala domneste incertitudinea. Dupa ce mai multe jucatoare au anuntat ca nu mai vor sa vina la lot, noul antrenor al nationalei, Florin Grapa, nu stie inca pe ce jucatoare se poate baza cu exactitate pentru competitia din Croatia.

Ultima competitie pentru Luminita Trombitas

Voleibalista Luminita Trombitas, una dintre cele mai importante jucatoare ale echipei nationale, a anuntat ca ultima competitie oficiala la care va mai participa pentru Romania este acest campionat european. Trombitas a invocat mai multe motive pentru care a luat aceasta decizie si a precizat ca i se pare corect ca, dupa 10 ani de prezenta in echipa Romaniei, sa aiba dreptul de a-si alege momentul retragerii. "Campionatul European din Croatia va fi ultima competitie la care voi mai participa pentru nationala. N-a fost usor sa iau decizia, dar s-au adunat prea multe si mi-am dat seama ca timpul trece, iar eu n-am avut timp pentru viata personala in ultimii 10 ani", a precizat sportiva acum in varsta de 34 de ani.

O performanta la europene - aproape imposibila

Voleibalista a decis sa renunte la nationala din cauza problemelor de sanatate. "Am 34 de ani, iar sanatatea mea nu mai este aceeasi. De aceea, cred ca e mai bine sa joc doar la club, cat mai pot. Pe de alta parte, imi doresc enorm un copil si mai ales liniste, impreuna cu familia mea. In 10 ani de cand activez pentru reprezentativa Romaniei, am absentat doar de doua ori la convocari: cand a intrat mama in stare de coma si apoi cand a decedat. Cred ca am fost loiala nationalei si merit sa aleg momentul retragerii", a declarat Trombitas.

"Mi-ar placea mult sa avem o performanta la ultima mea participare, dar va fi foarte greu, daca nu imposibil. In acest moment, nu se stie cine va veni la nationala si nici macar obiectivul nu este stabilit, acesta depinzand clar de componenta valorica a echipei noastre. Acum cativa ani aveam lot de medalii, dar acum suntem departe", a mai spus Trombitas, care va evolua sezonul viitor in Spania, la Las Palmas.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.