Romeo Dunca a deschis anul trecut drumul participarilor romanesti la Raliul Dakar, cea mai dura provocare din lumea rally-raidurilor. Editia 2006 a celebrei competitii va avea la start inca un conational, Zsolt Szilveszter, care va lua parte tot in intrecerea motociclistilor. Pasionat al sporturilor cu motor si in special al celor pe doua roti, Zsolt a fost prezent si la Dakar 2005 in calitate de mecanic al echipei romane. Atunci a avut ocazia de a-l cunoaste pe Balazs Szalay, directorul Szalay Dakar Team. Ghidandu-se dupa principiul "intai trebuie sa iti cunosti adversarul - desertul - si abia dupa aceea sa incerci sa il invingi", Szilveszter a decis ca e momentul sa accepte provocarea suprema, in calitate de sportiv.

La 45 de ani, pilotul roman se poate lauda cu o experienta bogata, adica exact acel "ceva" de care ai nevoie in Dakar, si cu organizarea etapei finale a Campionatului European enduro din 2004. Visul sau pentru editia 2006 a celebrei competitii ce strabate nordul Africii? O clasare intre primii 50 la categoria moto. Echipa din care va face parte Zsolt Szilvester, Mol Dakar Team, e o adevarata multinationala.

Un roman si un slovac - categoria moto - si un echipaj croat (auto) au facut ca gruparea condusa de Balasz Szalay sa numere 20 de persoane, cam cat o echipa oficiala. Extinderea a venit dupa o experienta de sapte ani care a determinat promovarea proiectului si in tarile vecine Ungariei, acolo unde au cerut-o interesele comerciale ale companiei Mol, partener traditional al Szalay Dakar Team. Coechipierii lui Szilvester vor fi slovacul Jaroslav Katrinak - castigator al unei etape in Dakar 1999, in fata regretatilor Fabrizio Meoni si Richard Saict - si maghiarul Akos Varga, ocupantul locului 27 in editia 2005 a competitiei cu finalul in capitala Senegalului.

Recent, pilotul ungur a castigat o etapa in intrecerea RedBull Enduro Romaniacs, in fata francezului Cyril Despres, campion en titre din Dakar. Szalay Dakar Team va alinia si trei camioane de asistenta - unul concurand la clasa "gigantilor" -, precum si doua automobile: Opel Frontera pilotat de Balazs Szalay si Toyota Land Cruiser care apartine echipajului croat Zvonimir Martincevic - Marin Frcko. (Maximilian Hartung/ Motorscope)


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.