"Dorinta de a continua nu este atat de arzatoare, nu este o necesitate vitala pentru mine, incat sa accept orice oferta", a afirmat cel mai titrat antrenor din gimnastica romaneasca. "Am auzit ca ar fi posibil ca antrenorii sa plece de la lot, dar noi nu ne dorim asta, pentru ca s-au obtinut multe rezultate cu ei", a spus cea mai buna gimnasta romana a momentului, Catalina Ponor

Antrenorul lotului feminin de gimnastica, Octavian Belu, a declarat ca ar dori sa-si continue activitatea la carma lotului national, dar nu pe o durata de patru ani. Belu, care a participat la festivitatea de acordare a premiilor Asociatiei Presei Sportive, nu stie pe ce sportive se mai poate baza pana la Jocurile Olimpice din 2008. "Contractul pe patru ani care mi s-a propus nu am vrut sa il semnez si nu il voi semna. Fluctuatia in gimnastica feminina este foarte mare, nu pot face aprecieri, previziuni pentru 2008, cand eu nu stiu cu cine voi ajunge acolo. Nu putem spera ca din doi in doi ani sa apara cate o Catalina Ponor, care sa salveze situatia. Normal ca imi doresc sa raman la lot, fiind vorba de o activitate pe care o fac de 24 de ani, dar aceasta dorinta nu este atat de arzatoare, nu este o necesitate vitala pentru mine, incat sa accept orice oferta. Am foarte multe oferte, am avut tot timpul. Oferte gasesti si pe internet", a spus Belu. Cea mai bine cotata gimnasta din lotul national, Catalina Ponor, a declarat ca-si doreste continuarea colaborarii cu cel mai titrat antrenor roman al momentului. "Am auzit ca ar fi posibil ca antrenorii sa plece de la lot, dar noi nu ne dorim asta, pentru ca s-au obtinut multe rezultate cu ei", a spus tripla medaliata cu aur de la Jocurile Olimpice de la Atena.

Octavian Belu s-a declarat multumit de evolutia gimnastelor romane la Cupa Mondiala de la Birmingham. "Fetele s-au comportat onorabil. S-au vazut efectele suficientei, ale catorva kilograme in plus, ale unui alt gen de antrenament decat cel dinainte de Jocurile Olimpice. Nu ne-am prezentat rau, pentru modul in care am reusit, inertial mai mult, sa ne continuam pregatirea dupa Olimpiada", a spus Belu. Catalina Ponor, canotoarea Elisabeta Lipa si inotatoarea Camelia Potec au fost alese, marti seara, sportivele anului 2004, de catre Asociatia Presei Sportive. In cadrul aceleiasi festivitati, antrenorii lotului feminin de gimnastica, Octavian Belu si Mariana Bitang, au fost desemnati antrenorii anului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.