Presedintele executiv de la Dinamo a ordonat ciomagirea suporterilor care-i cereau socoteala

Meciul dintre Dinamo si Pandurii, castigat la pas de "caini", scor 3-0, a declansat un conflict intre Ioan Becali, presedintele executiv, si suporterii "ros-albi". La pauza meciului din "Groapa", un grup de aproximativ 20 de suporteri a fortat intrarea la tribuna oficiala, cu intentia de a-i reprosa lui Mircea Copaci, directorul de marketing, anumite disfunctionalitati in aprovizionarea galeriei cu materiale necesare coregrafiei. In plus, i-au cerut socoteala lui Ioan Becali in ceea ce priveste atitudinea rece fata de antrenorul Ioan Andone. "De ce vrei sa-l faci pe Ando?", au intrebat, revoltati, sustinatorii.

"Hai, valea!"

Urmand exemplul varului sau Gigi Becali, presedintele de la Dinamo si-a asmutit bodyguarzii asupra fanilor, care au incasat pumni din partea "gorilelor" si au fost izgoniti de la oficiala. Galeria a reactionat prompt, aproximativ 100 de suporteri venind in fata tribunei si scandand "Dinamo suntem noi!".

Vrand sa le arate fanilor cine este seful, Ioan Becali a coborat si le-a transmis: "Hai, gata, valea de-aici! Plecati in tribuna". Acest gest a incins spiritele si mai mult, aproape toti spectatorii scandand din acel moment impotriva fostului impresar FIFA: "Noi nu suntem Steaua!", a izbucnit galeria, aluzie la modul in care Gigi Becali ii trateaza pe fanii "ros-albastri", intimidati permanent de bodyguarzii latifundiarului. "Voi nu insemnati nimic" si "O sa pleci, cum ai plecat si din Giulesti", au mai scandat suporterii.

"Din cauza caldurii"

Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a comentat la finalul partidei: "Nu este normal ceea ce s-a intamplat la tribuna oficiala. Suporterii sunt infierbantati din cauza caldurii".

Surprinzator, Florentin Petre, capitanul si simbolul dinamovistilor, a fost, dupa multi ani, doar rezerva. Dupa jocul slab cu Omonia Nicosia, "Piticul" a intrat abia in repriza a doua, desi Andone trimisese pe teren, in aceasta partida, echipa standard.

Dinamo a trecut la pas si de olteni si s-a instalat in fotoliul de lider, cu maximum de puncte. Pandurii au aratat ca nu s-au acomodat cu aerul tare al Diviziei A.
Fiindca jandarmii nu-i dadeau voie sa intre la tribuna oficiala fara bilet, Florea Dumitrache, fosta glorie a "cainilor", a patruns cu forta, imbrancindu-l pe cerberul de la usa. "Sunt Florea Dumitrache, ce bilet imi trebuie mie?".

Terase pline la Targu Jiu

Meciul din Soseaua Stefan cel Mare a fost transmis de Telesport, canalul-fantoma care nu se receptioneaza in majoritatea judetelor tarii. Marin Condescu, presedintele clubului gorjean si liderul sindical al Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO), spune ca inainte de meci
s-a declansat o adevarata isterie in orasul lui Brancusi. "De doua zile, patronii teraselor din localitate se zbat sa cumpere antene si decodoare. Deja toate locurile erau rezervate", a povestit Condescu.

Aflat de o saptamana in Romania, albanezul Sulejman Demollari a fost prezent la meciul din "Groapa". Cel mai valoros stranier din istoria Diviziei A este antrenor fara contract in prezent. "Am venit sa-mi revad prietenii de la Dinamo, alaturi de care am castigat titlul in sezonul ‘91-’92. Am luat legatura cu fostii mei coechipieri Dorinel Munteanu, fratii Pana si Viorel Moldovan. Imi place Bucurestiul, care este mai frumos decat atunci cand jucam eu aici", ne-a declarat Demollari, care a pregatit formatia Dinamo Tirana si nationala Albaniei.

"Daca mi s-ar propune, n-as refuza o eventuala oferta de la Dinamo. Am facut scoala de antrenori de la Coverciano, asa ca am calificarea necesara", a adaugat fostul atacant.

Demollari a asistat si la meciul cu Omonia, despre care a spus ca n-a fost foarte incantat.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.