Majoritatea fanilor de la cele patru echipe din Divizia A participante in cupele europene au incredere in favoriti, siguranta lor dominind procentele din sondajele de opinie.

Cele patru echipe romanesti au disputat, saptamina aceasta, prima mansa din ultimul tur preliminar, categorie in care intra si UEFA Intertoto, inaintea cupelor europene. Si toate au jucat in fata propriilor suporteri. Unele s-au descurcat mai bine, Dinamo si Rapid, celelalte au ratat cam mult, cazul Stelei si al CFR-ului din Cluj. Dupa aceasta prima mansa, suporterii si-au facut calculele in privinta calificarii.

Steaua, favorita la UEFA

Pe site-ul oficial UEFA, romanii nu stau rau. Astfel, desi o asteapta un retur dificil si sanse mai putine dupa acel 1-1 de la Cluj, echipa lui Dorinel a ramas aproape egala cu Lens, procentele fiind 48, respectiv 52. Mai mult, dupa remiza de infarct din Ghencea, Steaua pastreaza cele mai mari sanse de a se califica, "ros-albastrii" primind 63% din voturi, in timp ce Rosenborg doar 37%. Elevii lui Oleg Protasov sint priviti ca niste adversari periculosi si de catre suporterii norvegieni, care, pe pagina oficiala a echipei din Trondheim, au impartit aproape egal sansele de calificare: 50% - Rosenborg, 40% - Steaua, plus 10% nehotariti. Mult mai increzatori sint fanii din Ghencea, care pare ca si-au rezervat deja biletele pentru Liga Campionilor, 91% dintre ei optind pentru o calificare a "ros-albastrilor" in grupele competitiei.

"Ciinii" sint campioni

Nu doar stelistii se gindesc la grupe, ci si dinamovistii, chiar daca acestia iau in calcul doar varianta oferita de Cupa UEFA. Insa suporterii din sos. Stefan cel Mare si-au depasit rivalii din Ghencea la capitolul sondajelor. Astfel, peste 12.000 de fani ai "alb-rosilor" raspunsesera pina ieri la intrebarea pusa un pic mai delicat si mai altfel: "Poate ajunge Dinamo in grupele Cupei UEFA?", fata de numai 1.400 de "ros-albastri", care si-au spus opinia clar, fortati de o chestionare mai directa: "Va reusi Steaua sa se califice in grupele Ligii Campionilor?". Pe de alta parte, Rapid nu a realizat un astfel de sondaj.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.