Antrenorul "militarilor" spune ca Steaua are sanse de calificare in grupele UEFA Champions League, desi a remizat miercuri seara, in Ghencea, scor 1-1 cu Rosenborg, in prima mansa a turului III preliminar

Oleg Protasov (foto dreapta) crede ca Steaua a avut ghinion in partida cu Rosenborg, dar este increzator in sansele de calificare in grupele UEFA Champions League, fiind convins ca pe 23 august, la Trondheim, in mansa a doua, lucrurile vor sta altfel.

"Echipa mea a jucat un fotbal bun. A ajuns de foarte multe ori la poarta, a avut foarte multe ocazii, dar din pacate am marcat doar o singura data. Intr-un meci de asemenea nivel cum a fost cel de astazi, se pare ca nu este de ajuns doar un gol. Pot sa spun ca Rosenborg a avut o singura ocazie si a reusit sa marcheze. Iar noi de pe banca de rezerve nu am putut sa ajutam mai mult, pentru ca, din sase jucatori, am avut patru fundasi. Putem spune ca am avut ghinion. Insa, legea in fotbal este ca atunci cand nu inscrii, poti sa primesti gol. Eu personal cred ca nu s-a jucat calificarea, mai este meciul de la Trondheim. O sa mergem sa jucam fotbalul care-l stim si cred ca avem sanse sa ne calificam", a spus Protasov.

Acesta a mentionat ca noul antrenor al lui Rosenborg, Per Mathias Hoegmo, a adus "prospetime in jocul echipei", dar a facut si o schimbare in sistemul de joc. "Am spus ca am jucat un fotbal de foarte multa calitate, dar trebuie sa intelegem ca de multe ori nu este de ajuns un singur gol sa castigi meciul. Baietii mei trebuie sa creada ca mai avem un meci si trebuie sa castigam. Hoegmo a adus prospetime in jocul lui Rosenborg si a facut o schimbare in sistem. Acum, cei de la Rosenborg au la dispozitie doua saptamani sa se pregateasca si cred ca in meciul retur vor fi mai puternici, dar vom incerca sa transam calificarea in favoarea noastra", a subliniat Protasov.

Hoegmo: "Steaua este favorita"

Curios, antrenorul lui Rosenborg, Per Mathias Hoegmo, a declarat ca, dupa jocul prestat de Steaua in meciul de miercuri, campioana Romaniei este favorita la calificarea in grupe! "Scorul de 1-1 este un castig pentru noi. Le-am spus la pauza jucatorilor ca ni se va ivi o oportunitate. Intr-adevar, asa a fost, iar Helstad a speculat-o. Nu conteaza daca am meritat sau nu sa inscriem. Gazdele au avut cinci-sase ocazii. Defensiva a facut treaba buna. Da, am avut noroc, dar ca sa te califici in grupele UEFA Champions League trebuie sa ai un pic de noroc in calificari. Avand in vedere maniera de joc, consider ca Steaua este favorita la calificare, dar acum avem o sansa in plus si un moral bun", a spus Hoegmo.

Antrenorul secund Rune Skarsfjord a precizat ca Rosenborg a avut mult noroc la Bucuresti. "Este un scor foarte bun pentru noi. Steaua a avut mult mai multe ocazii, am fost sub presiune in prima repriza, dar in a doua parte am tratat fazele cu mai mult calm. Am fost capabili si norocosi, in timp ce Steaua a fost ineficienta si ghinionista", a spus Skarsfjord, completat de celalat "secund", Bjorn Hansen: "Am avut o portie buna de noroc la Bucuresti!".

Rezultat mincinos

In fata unui adversar modest, Steaua s-a jucat cu ocaziile, ratand nonsalant prin Nicolita (de trei ori), Bostina, V. Iacob si Radoi situatii care puteau inchide meciul si chiar calificarea. "Militarii" au fost pedepsiti insa in final, astfel ca sunt obligati acum sa marcheze cel putin un gol la Trondheim. Campioana Romaniei a inceput in forta, dar nu a stiut sa profite de gafele adversarilor. Umilita in campionatul Norvegiei si cu mai multi jucatori trecuti de 30 de ani, Rosenborg n-a aratat mare lucru in Ghencea, multumindu-se sa joace la trecerea timpului, singurele actiuni ofensive insemnand mingi aruncate la bataie, pentru F. Johnsen si Helstad. Dupa ce Nicolita si Bostina au ratat deschiderea scorului, Steaua a marcat in minutul 30 prin V. Iacob, care s-a descurcat intre trei adversari si l-a executat pe E. Johnsen cu un sut puternic, sub bara. Steaua parea ca joaca de una singura, Rosenborg avand doar doua faze mai periculoase, prin Braaten (sut in plasa laterala) si F. Johnsen (lovitura de cap prinsa cu emotii de Hamutovski).

Steaua a fortat si in partea a doua, mai ales dupa intrarea bataiosului Oprita in locul apaticului A. Cristea, a avut ocazii prin V. Iacob si Nicolita, insa Rosenborg a dat lovitura cu cinci minute inainte de final, cand Helstad a scapat singur, dejucand pasul la ofsaid al defensivei steliste (a fost tinut in joc de Ogararu, care a facut tarziu pasul inainte), si a marcat cu emotii, Hamutovski reusind sa pareze balonul, nu insa indeajuns pentru a-l impiedica sa se scurga in poarta.

STEAUA - ROSENBORG 1-1 (1-0)

Au marcat: V. IACOB (30) / HELSTAD (85).

Stadion: "Steaua"; spectatori: 10.000.

STEAUA: Hamutovski - Ogararu, Radoi, Ghionea, Nesu (79 P. Marin) - B. Nicolita, Paraschiv, Lovin, Bostina - A. Cristea (54 Oprita), V. Iacob. Antrenor: O. Protasov.

ROSENBORG: E. Johnsen - Basma, Riseth, Lago, Dorsin - Strand (70 Winsnes), Solli, Berg, Braaten (63 Storflor) - Helstad (87 Odegaard) - F. Johnsen. Antrenor: P. M. Hoegmo.

Cartonase galbene: Bostina, Ogararu.

Au arbitrat: E. Braamhaar - Ad. Inia, P. Gerrtsen (toti din Olanda).

* returul se joaca pe 23 august, la Trondheim.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.