Dinamo a inceput meciul de la 0-1, insa a intors rezultatul gratie lui Zicu, luind prima optiune pentru calificarea in turul intii al Cupei UEFA. "Spune-mi ce rezerve ai ca sa-ti zic ce echipa ai", e una dintre zicalele din fotbal. Aseara, spectatorii i-au putut vedea pe banca lui Dinamo pe Guso, Claudiu Niculescu, Tamas, Grigorie, Daouda, Adrian Cristea si Chihaia. Pina sa termine de exclamat a admiratie la ce rezerve valoroase are trupa lui Andone, spectatorii au avut un soc. Cipriotii tocmai deschisera scorul dupa o faza fixa la care fundasii lui Dinamo dormeau in ghete

"Spune-mi ce rezerve ai ca sa-ti zic ce echipa ai", e una dintre zicalele din fotbal. Aseara, spectatorii i-au putut vedea pe banca lui Dinamo pe Guso, Claudiu Niculescu, Tamas, Grigorie, Daouda, Adrian Cristea si Chihaia. Pina sa termine de exclamat a admiratie la ce rezerve valoroase are trupa lui Andone, spectatorii au avut un soc. Cipriotii tocmai deschisera scorul dupa o faza fixa la care fundasii lui Dinamo dormeau in ghete.

Pai si cum ramine cu echipa mai valoroasa, pareau sa se intrebe cei peste 10.000 de fani? Au primit raspunsul in urmatoarele 36 de minute. Trupa lui Andone a reintrat in meci, profitind de naivitatea lui Christou, care a pus mina pe minge in careu cu nonsalanta cu care probabil culege portocale la el acasa, in Cipru. Vladut Munteanu a facut 1-1 din penalty si apoi a urmat un recital Dinamo, cu Zicu in rol principal.

Septarul alb-rosiilor a taiat apararea cipriotilor la fel cum o face numarul de pe tricoul sau la jocul de septic si i-a adus lui Dinamo un avantaj linistitor la pauza. Din minutul 54, misiunea trupei lui Ando trebuia sa devina si mai simpla. Omonia a ramas in 10, insa vicecampioana Romaniei s-a multumit sa-si pastreze avantajul.

Degeaba a incercat Andone sa forteze, jucind si cu 3 virfuri in acelasi timp, pentru ca a ramas 3-1 in ciuda marilor ocazii ale lui Baltoi (67, 83). Pina la urma, ce a inceput prost s-a terminat bine pentru Dinamo si scorul final de 3-1 ii asigura un retur fara prea mari emotii.

Nu l-au uitat pe Nicusor

Cei 8.000 de suporteri prezenti aseara pe stadionul "Stefan cel Mare" au tinut sa il omagieze pe cel mai mare antrenor dinamovist din toate timpurile, Dumitru Nicolae Nicusor, care a decedat in urma cu sase zile, la virsta de 76 de ani. Fanii alb-rosiilor au afisat un banner pe care scria: "Pentru cea mai mare performanta in memoriam D. N. Nicusor". Fostul tehnician a cistigat cu Dinamo 9 titluri de campion si 3 Cupe ale Romaniei, calificind echipa in semifinalele Cupei Campionilor Europeni in 1984.

Au aruncat cu petarde

Cei 500 de fani ai Omoniei prezenti la meci au incins spiritele dupa ce echipa lor a deschis scorul in minutul 4, prin Konnafis. De fericire, citiva suporteri ciprioti au aruncat cu o petarda in directia tribunei, punind pe jar fortele de ordine. Dinamovistii nu s-au lasat mai prejos, luindu-si revansa la pauza, cind au trimis o petarda spre peluza suporterilor adversi.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.