Fara sa forteze, atletul Marian Oprea s-a calificat, miercuri dimineata, in finala probei de triplusalt din cadrul Campionatelor Mondiale de la Helsinki. Romanul a reusit o saritura modesta, de 16,81 m, insa necesara si suficienta pentru accederea in ultimul act. Oprea nici macar nu a indeplinit baremul de 17,00 metri, dar a obtinut a cincea performanta din calificari si a acces in finala. inaintea sportivului pitestean s-au clasat Yoandri Betanzos (Cuba, 17,40 m), Leevan Sands (Bahamas, 17,21 m), Jadel Gregorio (Brazilia, 17,20 m) si Walter Davis (SUA, 17,08 m).

Cea mai buna performanta a lui Oprea in acest sezon a fost de 17,81 metri - in acelasi rimp si cea mai buna realizare a anului - si a fost reusita la 5 iulie, la Lausanne. Oprea a cucerit argintul la Olimpiada de la Atena, cu 17,55 metri. Principalul sau adversar, suedezul Christian Olsson, s-a retras luna trecuta, astfel ca Jadel Gregorio a devenit cel mai periculos concurent al romanului la aurul mondial, brazilianul intrecandu-l pe Marian in ultimul concurs, cel de la Stockholm (26 iulie). Finala probei de triplusalt se desfasoara diseara, de la ora 21.00.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.