Dinamo joaca diseara tarziu, de la ora 21.45, in "Groapa", cu Omonia Nicosia, in turul II preliminar al Cupei UEFA.

Plesan este marele absent din tabara "cainilor rosii"

Dinamo reincepe asaltul Europei, dupa ce anul trecut a fost eliminata, pe rand, de Manchester United (in turul III preliminar al Ligii Campionilor) si de Partizan Belgrad (in primul tur al Cupei UEFA). In acest sezon, sortii au fost mai darnici, insa in aceasta faza a competitiei nici nu poti avea parte de adversari mai acatarii. Omonia a terminat sezonul trecut pe locul 3 si a trecut in primul tur preliminar de maltezii de la Hibernians, 3-0 acasa si 3-0 in deplasare. Totusi, "cainii rosii" sunt destul de circumspecti, mai ales ca fotbalul cipriot, desi inferior celui romanesc, nu mai este chiar printre ultimele ale lumii. Partida Dinamo - Omonia Nicosia incepe la ora 21.45 (in direct la TVR 1) si va fi arbitrata de o brigada din Spania, formata din Alfonso Perez Burrull (central), Carlos Lopez Villate, Victoriano Diez Casado (asistenti) si Javier Moreno Delgado (rezerva). Meciul retur se va juca pe 25 august, la Nicosia.

Fl. Petre: "N-avem cum sa ratam calificarea"

In acest context, antrenorul lui Dinamo, Ioan Andone, este de parere ca echipa sa nu trebuie, in primul rand, sa primeasca gol pe teren propriu. "In cupele europene te poti astepta sa se intample orice. Eu cred ca vom marca din nou goluri multe, asa cum s-a intamplat cu Steaua, in Supercupa, si cu Otelul, la galati, in prima etapa din Divizia A. Sper ca si spectatorii sa fie alaturi de noi la acest meci, pentru ca le promit ca vom incerca sa facem spectacol", a spus Andone. Dinamo nu se poate baza la acest meci pe Mihaita Plesan, in refacere dupa o accidentare. Ex-craioveanul ar putea juca, dar Andone a decis ca n-are rost sa riste o recidiva si ca este mai bine ca mijlocasul sa fie menajat pentru meciurile din campionat si pentru returul cu Omonia.

Nici jucatorii lui Dinamo nu sunt prea entuziasmati de aceasta partida. "Nu stim mare lucru despre Omonia, dar in mod normal avem prima sansa si nu avem cum sa nu ne calificam. Mai ales ca principalul nostru obiectiv in acest sezon este accederea in grupele Cupei UEFA", a spus capitanul "cainilor rosii", Florentin Petre.

Houwaart: "Vrem sa inscriem la Bucuresti"

Olandezul Henk Houwaart, antrenorul Omoniei Nicosia, care a sosit ieri la Bucuresti, s-a aratat increzator in sansele echipei pe care o antreneaza, inaintea meciului cu Dinamo. Houwaart a declarat ca "atat Dinamo, cat si Omonia sunt doua echipe foarte bune, iar sansele de calificare sunt egale".

"Trebuie sa marcam un gol la Bucuresti, iar un rezultat de egalitate nu ne-ar displace", a precizat Houwaart. Intrebat daca se teme de vreun jucator de la Dinamo, Houwaart a spus: "Dinamo este puternica prin forta grupului si ne este teama de echipa, nu de un jucator anume". Inainte de plecare, jucatorul Nikolaos Georgiou a declarat intr-un interviu ca Dinamo este o echipa la indemana cipriotilor si ca, in jocul de la Bucuresti, cheia o va detine defensiva Omoniei. Georgiou crede ca echipa sa dispune de o buna agresivitate in aparare, lucru care, dublat de omogenitatea echipei, ar putea ajuta la scoaterea unui rezultat bun pentru Omonia in vederea returului din Cipru.

Georgiou crede ca Dinamo este o echipa foarte buna, cu un pas inaintea Omoniei in pregatiri, pentru ca jucatorii dinamovisti au mai multe meciuri in picioare decat cipriotii, informeaza site-ul suporterilor dinamovisti, "Dinamomania.net". Delegatia oficiala a Omoniei Nicosia este insotita la Bucuresti de 500 de suporteri, o mare parte dintre ei ajungand in Romania in ultimele trei zile. Pe Stadionul "Dinamo" sunt asteptati in jur de 1200 de fani ai Omoniei. Din cele 15.300 locuri, pana ieri dimineata nu erau vandute decat 7000 de bilete. Cipriotii urmau sa efectueze aseara antrenamentul oficial, de la ora 20, pe Stadionul "Dinamo".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.