Chiar daca amicalul dintre Roma si Juventus s-a incheiat la egalitate, 2-2, Cristi Chivu (foto) l-a batut pe Adi Mutu. Fundasul "giallorossilor" a inceput titular si a marcat primul gol al echipei lui Spalletti in partida de la Pescara.

RIVALI

Dupa ce Del Piero a deschis scorul in minutul 20, Chivu a egalat (’34) printr-o lovitura de cap spectaculoasa. A fost randul Romei sa conduca prin golul lui Taddei (’81) si al torinezilor sa revina, in urma unui penalty transformat de Del Piero in ultimele secunde de joc. Cei doi romani nu au fost efectiv adversari decat putin mai mult de un sfert de ora. Asta pentru ca Mutu a fost introdus pe teren in minutul 57, in locul lui Olivera, iar Chivu a fost inlocuit in minutul 74 cu Mexes. In timp ce pentru fundasul Romei nu au existat decat cuvinte de lauda, presa italiana a scris ca "Briliantul" a fost unul dintre cei mai nervosi jucatori, aflandu-se mereu in conflict cu Totti si Cassano.

OBOSITI

Daca Luciano Spalletti s-a declarat multumit de evolutia echipei sale, Fabio Capello s-a plans ca elevii sai au resimtit programul dur de pregatire: "Baietii au fost obositi dupa ultimele partide amicale. Unii jucatori au ajuns la potentialul maxim, altii mai trebuie sa se pregateasca, dar acest lucru nu ma sperie".

VARIANTE

Pe langa faptul ca a reprezentat un test bun pentru ambele echipe, amicalul Roma - Juventus a fost si un bun pretext pentru ca oficialii celor doua echipe sa trateze afaceri de mercato. Corriere dello Sport scrie ca torinezii sunt in continuare interesati de Cassano si Mancini in schimbul carora ar fi dispusi sa ofere cinci jucatori: Miccoli, Chiellini, Blasi, Mozart si Mutu. De asemenea, doar atacantul roman ar putea face obiectul unui schimb sec cu Antonio Cassano. In ceea ce-l priveste pe Chivu, se pare ca Inter nu a renuntat inca la el, dar a inteles ca nu-l poate avea acum. Asa ca "nerazzurri" sunt gata sa-l imprumute gratuit pe olandezul Van der Meyde la Roma in schimbul unei optiuni pentru fundasul roman, in vara viitoare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.