Asa cum anticipasem, Cristina Casandra Iloc nu a reusit la aceasta editie a Campionatelor Mondiale de atletism, care se desfasoara la Helsinki, sa termine cursa de 3000 m obstacole in primele trei locuri. Atleta noastra a facut o cursa tactica destul de buna, dar, potrivit specialistilor, a atacat prea tarziu si la final a ocupat doar pozitia a saptea, cu timpul 9:18.24. Singura consolare a reprezentantei noastre, care inainte de competitie era cotata cu ceva sanse la medalii, ramane premiul de 5000 de dolari oferit pentru aceasta performanta de IAAF. Cursa a fost castigata cu un nou record al competitiei (9:18.24), pe pozitia a doua clasandu-se Yekaterina Volkova (9:20.49), un nou record personal.

Mihaela Melinte intra in "scena"

Astazi intreaga noastra atentie se va indrepta spre seriile de la aruncarea ciocanului unde va evolua Mihaela Melinte, pana in urma cu cateva saptamani detinatoarea recordului mondial al probei. Din pacate, campioana mondiala din 1999 a avut o mare cadere de forma dupa suspendarea de doi ani pentru dopaj si neincluderea in lotul olimpic al Romaniei. Daca in urma cu cinci ani era cotata de departe printre favoritele la medaliile de aur in competitiile de anvergura, acum Mihaela Melinte ar fi bucuroasa si doar sa prinda finala. Cea mai buna performanta a sa din acest sezon a fost 71,95 m, inregistrata in februarie, dar de atunci atleta n-a mai aruncat peste 70 m. "Gresesc inexplicabil in momentul lansarii. Nu stiu de ce. Inainte miscarea venea de la sine, iar acum trebuie sa ma concentrez special, si asta ma incurca", declara in urma cu cateva luni Mihaela Melinte.

Sa speram insa ca in intrecerile mondiale ea isi va regasi naturaletea de alta-data in aruncare si va furniza o surpriza cat mai placuta. Inainte de plecarea in Finlanda, ea spunea ca-i convine statutul de "no-name", care ii confera o siguranta mai mare in timpul concursului, asa ca, cine stie, poate va reusi o revenire spectaculoasa tocmai la Helsinki.

Proba feminina de saritura in inaltime, unde Romania a fost reprezentata de Monica Iagar si Oana Pantelimon, nici una prezenta insa in finala, a fost castigata de suedeza Bergqvist Kajsa, care a trecut peste stacheta inaltata la 2,02 m. La 100 m plat fete, s-a impus americanca Williams Lauryn (10, 93 s) urmata de jamaicanca Veronica Campbel (10,95 s - cel mai bun rezultat al sau din acest sezon).


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.