Dupa ce si-a dat cu parerea despre sansele echipelor romanesti in competitiile europene, Victor Piturca a vorbit despre problemele de la echipa nationala si despre noua editie de campionat. in legatura cu cazul Radoi a fost transant: "Am luat deja o decizie, asa ca la revedere, Radoi!".

Libertatea: Ce impresie v-a lasat debutul campionatului?
Victor Piturca: Favoritele au castigat indiferent daca au jucat acasa sau au evoluat in deplasare. Rezultatele au fost cele preconizate, n-au existat surprize. Vom vedea de acum inainte ce se va intampla. Un lucru este insa foarte clar, lupta pentru titlu va fi mai dura ca niciodata pentru ca provincia va avea un cuvant greu de spus anul acesta.

Ce sanse au echipele romanesti in Europa?
Daca francezii de la Lens au prima sansa in fata ardelenilor de la CFR, nu acelasi lucru pot sa spun despre celelalte trei echipe angrenate in cupele europene. Eu cred ca atat Steaua, cat si Dinamo si Rapid sunt favorite. in mod normal, sunt obligate sa-si elimine adversarele, dar cine stie? - la fotbal nu poti fi sigur de nimic, mai ales ca nu va fi simplu deloc. Rosenborg tocmai si-a schimbat antrenorul, iar socul resimtit de jucatorii norvegieni i-ar putea surprinde pe stelisti. Am incredere in Steaua.

Legat de echipa nationala...
Situatia nu este tocmai roza din cauza accidentarilor. Chiar jucatorii pe care pusesem eu ochii s-au "rupt". Astfel, mi-e greu sa cred ca ma pot baza prea curand pe Ovidiu Petre, Mitea, Plesan sau Tamas. Oricum, reconstructia nationalei va continua cu fotbalistii cu care v-am obisnuit. Mai trist este ca accidentarile jucatorilor respectivi incurca si planurile nationalei de tineret, care a pastrat sanse reale de calificare la turneul final.

V-ati razgandit in privinta lui Radoi?
Se discuta prea mult pe marginea acestui subiect. Ce atata atentie pentru Radoi? Am luat o decizie pe care o voi respecta, asa ca la revedere, Radoi!


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.