Clujenii n-au avut complexe in fata francezilor de la RC Lens, dar verdictul s-a aminat pentru retur. Preferind un bleu naiv culorilor traditionale Sang (rosu aprins) si Or (galben auriu), cu vedetele Dindane si Leroy pe banca de rezerve, francezii lui Lens au iesit debusolati de la vestiare. Clujenii au prins imediat tilcul pudorii jucatorilor lui Gillot aruncindu-se orbeste in ofensiva, impinsi de Munteanu, stapin la mijlocul terenului. "Neamtul" s-a exprimat perfect cu doua centrari (2, 7), dar Jula si Tilinca au bilbiit sansele Clujului de a modifica tabela. Sapte minute mai tirziu, Minteuan l-a intins serios pe goalkeeper-ul Itandje, iar tribuna isi verifica deja pulsul pentru asteptata fiesta.

Preferind un bleu naiv culorilor traditionale Sang (rosu aprins) si Or (galben auriu), cu vedetele Dindane si Leroy pe banca de rezerve, francezii lui Lens au iesit debusolati de la vestiare. Clujenii au prins imediat tilcul pudorii jucatorilor lui Gillot aruncindu-se orbeste in ofensiva, impinsi de Munteanu, stapin la mijlocul terenului.

"Neamtul" s-a exprimat perfect cu doua centrari (2, 7), dar Jula si Tilinca au bilbiit sansele Clujului de a modifica tabela. Sapte minute mai tirziu, Minteuan l-a intins serios pe goalkeeper-ul Itandje, iar tribuna isi verifica deja pulsul pentru asteptata fiesta. N-a fost sa fie fiindca francezii au ripostat cu cinism marcind la singurul sut pe poarta, la lovitura libera a lui Lachor (24). Dupa primirea golului, ardelenii au inceput sa dea semne de slabiciune, insa, la singura faza mai consistenta, arbitrul polonez Gilewski le-a refuzat un penalty clar la faultul lui Itandje asupra lui Anca (44).

Dupa pauza, astrele si intrarea lui Turcu au reasezat lucrurile in ordinea lor fireasca. Cam din aceeasi pozitie din care a inscris Lachor, Turcu, doctorandul lui CFR in talent enorm si risipirea lui, a inscris magistral din lovitura libera (57). CFR a impins jocul spre careul lui Lens, dar Munteanu a ratat din lovitura libera (80). Finalul nu a mai consemnat decit eliminarea lui Leroy (84), pentru o lovitura cu cotul la Miclaus si o remiza, 1-1, care pastreaza CFR in carti.

EROARE
A fost penalty clar!

Arbitrul polonez a refuzat clujenilor o lovitura evidenta de la 11 metri. Portarul Itandje face un dublu fault: il agata de picior pe Anca si atacantul clujenilor cade peste Tilinca, impiedicindu-l pe coechipierul sau sa joace balonul

In minutul 43, la scorul de 0-1, echipa lui Dorinel Munteanu a fost dezavantajata clar de arbitrul intilnirii, care i-a refuzat un penalty clar. Florin Dan a sutat de la 23 metri, portarul lui Lens a respins in fata, Anca a venit din pozitie regulamentara, a preluat mingea pe linga goalkeeper-ul advers, moment in carea acesta i-a agatat piciorul drept si l-a doborit pe atacantul ardelenilor. "Centralul" polonez n-a dictat nimic, facind semne jucatorilor ca jocul poate sa continue. "A fost penalty indiscutabil si, pe deasupra, portarul francezilor trebuia eliminat pentru ca Anca se afla in situatie iminenta de a marca", a declarat unul dintre arbitrii romani aflati pe lista FIFA.

Au venit 20 de suporteri francezi

Formatia franceza a beneficiat ieri de suportul a 20 de fanii veniti de la Lens cu microbuzul. Sustinatorii lui Lens au ajuns la Cluj ieri, dupa un drum de 27 de ore. Ei s-au pozat alaturi de citiva dintre sustinatorii lui CFR (foto stinga)) si i-au asteptat pe jucatorii lui Gillot la stadion, stringindu-le miinile si incurajindu-i. Francezii s-au manifestat zgomotos si in timpul meciului.

"Sa nu fim amendati ca Steaua"

Cu o ora inaintea partidei spectatorii clujeni au fost sfatuiti de crainicul stadionului sa se abtina de la scandari rasiste si "cuvinte care nu se gasesc in dictionarul limbii romane". "In caz contrar, clubul ar putea primi amenzi substantiale", a avertizat el. Crainicul a dat exemplul Stelei, amendata cu 60.000 de franci elvetieni (aproximativ 37.000 de euro) pentru incidentele de la partida cu Shelbourne. Anuntarea sanctiunii pecuniare impotriva ros-albastrilor a fost primita cu aplauze de catre galeria clujenilor.

370 de milioane de lei a incasat fiecare jucator al lui CFR Cluj pentru parcursul de pina acum in Cupa UEFA Intertoto

Vedete pe banca de rezerve

Antrenorul lui RC Lens, Francis Gillot, a inceput meciul de la Cluj lasindu-i pe banca de rezerve pe citiva dintre cei mai buni fotbalisti ai sai, in ciuda faptului ca alti doi jucatori esentiali pentru francezi in compartimentul defensiv, Diarra si Assou-Ekotto, erau suspendati pentru meciul cu CFR. Atit vedeta Dindane cit si capitanul Leroy, dar si Lacourt si Jussie, titulari obisnuiti, au inceput meciul ca rezerve. In schimb, Dorinel Munteanu l-a lasat pe banca pe Coroian, preferindu-l pe Oncica din primul minut al meciului.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.