Jose Mourinho isi exprima simbata convingerea ca Chelsea va cistiga titlul si in sezonul 2005-2006. Cine a fost tentat sa-i puna afirmatia pe seama arogantei proverbiale s-a putut convinge ieri, la 2-1 cu Arsenal in Supercupa, ca managerul albastrilor stie ce vorbeste. Echipa sa nu-i cu nimic mai slaba decit stagiunea trecuta, cind a redevenit campioana dupa o asteptare de 50 de ani. Chelsea a trecut ieri cu brio cel mai important test dinaintea sezonului in care trebuie sa-si apere trofeul cucerit stagiunea trecuta

Jose Mourinho isi exprima simbata convingerea ca Chelsea va cistiga titlul si in sezonul 2005-2006. Cine a fost tentat sa-i puna afirmatia pe seama arogantei proverbiale s-a putut convinge ieri, la 2-1 cu Arsenal in Supercupa, ca managerul albastrilor stie ce vorbeste. Echipa sa nu-i cu nimic mai slaba decit stagiunea trecuta, cind a redevenit campioana dupa o asteptare de 50 de ani.

Chelsea a ramas aceeasi trupa solida, echilibrata in toate compartimentele si, nu in ultimul rind, aceeasi mare maestra a contraatacurilor letale. S-a inchis bine in momentele de presiune ale "tunarilor", a asteptat rabdatoare greseala adversarului, pe care apoi a cautat s-o speculeze mizind pe forta de patrundere a gigantului Drogba. Servit de Del Horno si, respectiv, Lampard, ivorianul a marcat ambele goluri ale albastrilor in urma unor astfel de faze.
Arsenal? O data cu plecarea lui Vieira la Juve, i-a disparut mintea limpede de la mijlocul terenului. A avut si perioade mai bune de joc decit rivala sa, dar pe tabela nu s-a simtit decit o singura data. Prea putin.

ARSENAL - CHELSEA 1-2
(Cesc 64 - Drogba 8, 57)

ARSENAL: Lehmann - Lauren (78 Hoyte), Toure, Senderos (72 Cygan), Ashley Cole - Ljungberg (72 Reyes), Cesc, Flamini (46 Hleb), Pires (46 Gilberto Silva) - Bergkamp (46 Van Persie), Henry. Antr. A. Wenger

CHELSEA: Cech - P. Ferreira, Terry, Gallas, Del Horno - Gudjohnsen (59 Tiago), Makelele, Lampard - Robben (69 Wright-Phillips), Drogba (59 Crespo), Duff (74 Joe Cole). Antr. J. Mourinho

A arbitrat Howard Webb

Destui nervi

Arbitrul Howard Webb a avut de rezolvat citeva momente tensionate pina la pauza. Cel dintii, in minutul 24, cind tentativa lui Makelele de a-i smulge balonul din brate lui Cesc Fabregas (foto centru, calmat de arbitru) a degenerat intr-o incaierare intre jucatori, soldata cu doua "galbene". Webb a intervenit apoi si in finalul primei parti, dupa ce Lauren l-a faultat din spate pe Drogba, desi jocul fusese oprit in prealabil pentru o pozitie afara din joc a ivorianului.

Paziti de un fost agent secret

Securitatea jucatorilor si oficialilor lui Chelsea la Cardiff a fost asigurata de un fost ofiter din trupele SAS. Angajat de club imediat dupa atentatele de la Londra, din 7 iulie, pentru care ieri s-a si tinut un moment de reculegere pe "Millenium Stadium", agentul secret i-a insotit pe albastri inclusiv in turneul de doua saptamini intreprins in aceasta vara in Statele Unite. "In trecut a avut misiuni in Africa si in Bosnia", a povestit managerul Jose Mourinho.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.