Desi au jucat fotbal bun numai o repriza, timisorenii s-au plasat in coasta celor trei granzi din Capitala. Dupa Juventus, Poli Iasi a fost o acadea pentru "Chelsea din Banat". Coman (13) a marcat si a dat semnalul marsului de defilare, insa oaspetii s-au opus prin Onofras (15 si 33), care a ratat singur cu portarul. N-au gasit poarta nici Bilba (21) ori Miclea (27), ocazii pe care le-a razbunat proaspata pata de culoare a Timisoarei, Osei, printr-un gol de fotbalist pursinge. Poli Timisoara a facut spectacol aseara in prima etapa a noului sezon, iar Gigel Coman (in centru) a deschis balul prin golul marcat in minutul 13

Dupa Juventus, Poli Iasi a fost o acadea pentru "Chelsea din Banat". Coman (13) a marcat si a dat semnalul marsului de defilare, insa oaspetii s-au opus prin Onofras (15 si 33), care a ratat singur cu portarul. N-au gasit poarta nici Bilba (21) ori Miclea (27), ocazii pe care le-a razbunat proaspata pata de culoare a Timisoarei, Osei, printr-un gol de fotbalist pursinge. Dusi la tenis inaintea meciului, pentru deconectare, iesenii puteau incasa setul pina la pauza, dar McKain (23), Caramarin (43, 44) si Gigel Bucur (30 si 45) n-au mai gasit plasa lui Marc.
Cu acelasi Osei dirijor de orchestra, Poli a gestionat fara mari probleme si repriza secunda, desi n-a mai jucat la fel de spectaculos. Moldovan (50 si 54) putea sa marcheze, dar mingea i-a scapat din picior ca un puc de hochei. O putea face si Bucur (64), insa l-a tradat terenul. A facut-o in cele din urma rezerva Silvasan (82). Oricum, pentru Poli scorul conta mai putin. Timisoara asteapta inca examenele adevarate.

"E prematur sa se vorbeasca la Timisoara despre titlul de campioana. Sintem abia in prima etapa"
Emil Rosianu, presedinte Poli Timisoara
"Asta n-a fost EuroPoli! Scorul nu reflecta realitatea din teren!"
Bogdan Onut, jucator Poli Iasi

Popa a facut show

Antrenorul Ionut Popa a fost singurul iesean care a iesit in evidenta aseara. Agitat, mereu la marginea terenului, tehnicianul nu a ratat ocazia, in repriza secunda, sa faca jonglerii cu un balon iesit in tusa. Apoi s-a intors catre Onofras, sugerindu-i ca asa se joaca fotbal. Popa a fost aplaudat de public pentru reusita sa, mai ales ca purta pantofi de lac si un costum bine inmuiat de ploaie.

Jucatorii au felicitat galeria

Rolurile s-au inversat inaintea meciului de la Timisoara. De data aceasta, jucatorii au pregatit un banner pentru suporteri, ca sa-i felicite pentru implinirea unui deceniu de la infiintarea galeriei "Commando Viola". "10 ani. La multi ani, Commando Viola" era scris pe banner. Galeria a raspuns formind un 10 urias din cartoane alb-violete, pe fond caramiziu. Unul dintre liderii suporterilor, Alin Boldura, a primit de la presedintele clubului, Emil Rosianu, un coif de cavaler, simbolul clubului de pe Bega. "E cea mai frumoasa galerie din tara, meritau acest trofeu pentru implinirea a 10 ani de existenta", a spus Rosianu. "Acest trofeu inseamna enorm pentru noi. Cel mai frumos cadou ar fi insa cistigarea campionatului", a spus Boldura. / Dana Surulescu

Dinamo, huiduita

Victoria "ciinilor" la Galati nu le-a cazut bine fanilor lui Poli. Acestia nu au uitat ca Dinamo e dusmanul lor de moarte si au huiduit copios cind au auzit rezultatul final de la Galati. Pe de alta parte, galeria a afisat un banner pe care scria "2004-2005, Episodul 1", aluzie la faptul ca, la finalul sezonului, Poli va cistiga titlul.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.