Presedintele CJ Vaslui, Corneliu Bichinet, a facut cinste cu 1000 de litri de vin galeriei locale, dupa meciul cu Rapid. Pentru Bichinet nu a contat ca printre suporteri s-au aflat numerosi minori. Inaintea partidei, intre cele doua galerii a izbucnit un razboi in toata regula.

Incinsi de canicula, oamenii de fotbal au inceput sa se contreze inca din prima etapa. La Pitesti, Vaslui si in Regie, au existat mai multe momente tensionate, nervii fiind tinuti cu greu in frau. Chiar daca in iarba jucatorii sunt inca destul de apatici, oficialii sunt, deja, ambalati la turatie maxima.

Pregatiti ca pentru o mare sarbatoare la meciul FC Vaslui - Rapid, moldovenii s-au vazut cu planurile date peste cap cu cinci minute inainte de primul fluier al arbitrului Corpodean. Dupa ce foaia de joc fusese completata, secretarul rapidist Constantin Zotta a contestat, la oficialul LPF, dreptul de joc al stranierilor Lima, Jovanovic, V. Frunze si Nivaldo. Jucatorii carora li s-a interzis dreptul de joc aveau vizate transferurile, aveau incheiate contractele de munca si detineau chiar si cartea verde. Ceea ce le lipsea era viza Oficiului de Munca.

'Este o magarie si o mizerie fara margini>>

La final, finantatorul clubului vasluian, Adrian Porumboiu, a luat foc. "Este dezolant ceea ce s-a intamplat, este o magarie si o mizerie fara margini din partea clubului Rapid, aflat in cardasie cu LPF, dar nu si cu Dumitru Dragomir. Corect ar fi sa se rejoace meciul, dar acest lucru nu se va intampla, pentru ca luptam cu morile de vant. Pentru Rapid este o unitate de masura si pentru noi alta. Am informatii ca Zotta a primit acest asa-zis pont de la cineva de la LPF. Nimeni nu mi-a spus ca ar fi probleme cu acesti jucatori, pe care am dat peste 200.000 de euro, iar Liga le-a vizat legitimatiile. Se fac jocuri murdare, dar lucrurile nu pot continua asa", a spus Porumboiu. Acesta spera ca situatia celor patru sa se lamureasca pana la meciul de sambata, cu Gloria Bistrita, si a adaugat ca, daca ar fi fost anuntat de decizia Ligii, prin care le era interzis dreptul de joc celor patru jucatori, ar fi dat dispozitie ca ei sa evolueze, indiferent de consecinte.

Panduru, gata sa-si prezinte demisia

Cunoscut in lumea antrenorilor ca un geniu neinteles, Basarab Panduru si-a inceput deja reprezentatia. "Nu am venit aici ca sa fiu injurat de suporteri si ei pot sa fie siguri ca, atat timp cat va sta Panduru pe banca tehnica, in teren vor intra cei mai buni jucatori. Intr-o saptamana au venit patru jucatori care nu au jucat in viata lor impreuna. Am avut patru absente notabile. A trebuit sa bag jucatori care au venit acum trei zile. Daca cineva poate sa faca mai mult decat am facut eu, sa spuna si ii las locul. Va fi lucru mare daca in cinci etape vom avea patru puncte. Acestia sunt jucatorii, cu ei merg inainte. Abia peste cinci saptamani mi se va putea reprosa ca nu reusesc sa alcatuiesc o echipa", a declarat Basarab Panduru.

Presedintele CJ Vaslui a dat de baut la minori

In urma cu o saptamana, presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Corneliu Bichinet, a promis ca, in cazul unei victorii, va oferi 1.000 de litri de vin galeriei. De asemenea, acesta a declarat ca ii va recompensa financiar pe suporteri pentru fiecare gol marcat de trupa lui Panduru. Desi FC Vaslui a fost invinsa de Rapid, Bichinet s-a tinut de cuvant si a pus la bataie mia de litri de vin promisa. Nu a contat ca in galerie se aflau si minori, care au beneficiat din plin de licoarea bahica. Oficialul vasluian a gasit niste explicatii puerile, oferindu-se pe sine drept exemplu.

Bataie incredibila intre galerii in Piata Civica

Cu trei ore inaintea meciului de la Vaslui, in Piata Civica din localitate a izbucnit un razboi in toata regula intre suporterii Rapidului si localnici. Batalia, in care au fost implicati in jur de 50 de oameni, a fost "pigmentata" cu pumni, picioare, halbe si sticle in cap. A fost nevoie de interventia jandarmilor, care au retinut si doi bucuresteni, amendati pe loc cu cate 100 de lei noi, pentru ca spiritele sa fie potolite. Partile au dat vina una pe alta, conflictul pornind, din cate se pare, de la o halba primita in cap de un vasluian, care injura de mama focului Rapidul. Gigi Corsicanu, seful galeriei giulestene, a spus ca in conflict au fost implicati doar niste suporteri bucuresteni veniti pe cont propriu la meci si ca toti cei 300 de fani aflati in subordinea sa au stat linistiti. Conflictul, verbal de aceasta data, a continuat si la stadion, gazdele avand castig de cauza in cele din urma.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.