Pugilistul dinamovist preia bagheta magica de antrenor, urmand sa pregateasca o grupa de juniori din cadrul clubului din Groapa

Ieri dimineata, dupa o cariera stralucita de 15 ani, pugilistul Marian Simion si-a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc la sediul CS Dinamo, retragerea din activitatea competitionala. Desi paraseste ringul cu regretul de a nu-si indeplini visul, cucerirea medaliei de aur la JO, Marian Simion, lider autoritar in plan national al categoriei 75 kg, lasa, totusi, in urma un impresionant palmares, in care a adunat de-a lungul timpului mai multe medalii olimpice, mondiale si europene. "Nu regret niciodata ca nu am trecut la profesionism. Am oferte chiar si azi, dar nu mai vreau, este prea tarziu. Am avut ocazia sa am cel mai bun manager, sa semnez cu Don King, dar nu era momentul, pentru ca eu doream sa castig un titlu olimpic. Am pierdut multi bani, dar asa am considerat ca este mai bine", a punctat Simion. Si cum ii este dificil sa se desparta de prima dragoste, Marian a adaugat ca ramane in coltul ringului, urmand sa preia bagheta de antrenor a unei grupe de juniori din clubul Dinamo. Prezent la eveniment, comandantul gruparii ros-albe, chestorul Marcel Popescu, a tinut sa sublinieze ca Marian ramane unul dintre cei mai valorosi pugilisti amatori romani ai ultimului deceniu, avand o contributie importanta la evolutia boxului dinamovist si a celui autohton. In final, reamintindu-si ca a boxat pentru prima oara, in 1989, la Timisoara, vicecampionul olimpic de la Sydney a precizat ca va aparea pentru ultima data in fata fanilor sai pe data de 18 decembrie, la "Cupa Revolutiei" din Sala Olimpia din Timisoara, unde va sustine un meci demonstrativ.

Nascut pe data de 14 septembrie 1975, Marian Simion este maestru emerit al sportului si absolvent al ANEFS si se poate mandri cu o impresionanta carte de vizita, in care se afla un titlu mondial, obtinut in 1999, la Houston, doua medalii olimpice, bronz la JO de la Atlanta si argint la editia de la Sydney, dar si numeroase alte medalii europene si mondiale: argint la CE de la Vejle, din 1996, bronz la CM de la Budapesta, din 1997, bronz la CE de la Minsk, in 1998, argint mondial la Belfast, in 2001, bronz la CE de la Perm, in 2002, iar in acest an, a mai cucerit si medalia de aur la prima editie a Cupei Uniunii Europene si a statelor candidate, intrecere gazduita de Madrid. A boxat pentru prima oara la clubul Metalul, dupa care s-a transferat la Vointa, pentru ca, in ultimul deceniu, sa lupte sub culorile CS Dinamo, pentru care a cucerit zece titluri consecutive de campion national. Din pacate, la JO de la Atena, unde era cotat printre favoriti, a fost eliminat din turul secund, fiind invins, cu 24-36, de egipteanul Yasser Ramadan, dupa un meci contestat de delegatia romana.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.