Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal, desfasurat la sfarsitul lunii trecute, a aprobat, cu unanimitate de voturi, o noua stratagema privind delegarea observatorilor pentru arbitri la nivelul Diviziei A. Daca pana acum raspunzator de acest lucru era Ion Craciunescu, de acum incolo, totul intra in atributiile lui Adalbert Kassai, nimeni altul decat secretarul general al Federatiei Romane de Fotbal.

Kassai, mielul bland al Nasului

Mai intotdeauna, Adalbert Kassai a fost umbra lui Mircea Sandu. Participant nelipsit la primele acordate pentru victoriile echipei nationale, sustinator, pana in panzele albe, al ideilor presedintelui Federatiei, Kassai a demonstrat ca stie sa-si mentina postul.

Daca Mircea Sandu zice ca-i alba, inseamna ca-i alba fara dubii. Uite-asa pozitia sa nu a fost amenintata de nimeni, pentru ca una este sa-i tii paharul Nasului si alta este sa ai o confruntare de idei. In fapt, initiativele lui Kassai au fost egale cu zero, dar nimeni din Casa Fotbalului nu a cracnit, deoarece "spatele" asigurat de Sandu era un real pericol. Loialitatea lui Bebita, asa cum este poreclit Adalbert, a fost rasplatita cu varf si indesat, Nasu’ folosindu-se de el atunci cand a avut nevoie. Comitetul Executiv din 28 iulie a fost convocat in absenta lui Mircea Sandu, plecat la nunta fiicei sale, in SUA. De fapt, totul a fost o stratagema a Nasului, intrucat deciziile care urmau sa fie luate erau de o importanta majora si astfel nu putea fi invocata implicarea sa.

Comitet Executiv de 'Urgenta>>

Normal, atat conform statutului FRF, cat si dorintei Nasului, Comitetul Executiv a fost condus de Adalbert Kassai. S-au aprobat diferite puncte de pe ordinea de zi, printre care si marirea limitei de varsta pentru observatorii de joc, la 70 de ani, desi cu doar o saptamana in urma limita aprobata de FRF era de 65 de ani! Apoi, ca si cand era vorba despre ceva banal, Kassai a propus ca delegarile pentru observatorii arbitrilor sa nu mai fie facute de Ion Craciunescu, seful CCA, ci chiar de... Adalbert Kassai, invocandu-se un cumul de functii! Desigur, nimeni nu a bagat de seama ca si secretarul general al FRF ar avea si el parte de acest cumul, asa ca totul a fost aprobat de Comitetul Executiv, un forum care in virtutea deciziilor sale penibile ar fi trebuit sa se intruneasca mai degraba la Spitalul de Urgenta, dar se pare ca nici acolo nu se trateaza fracturile de constiinta!

Mai priceput decat seful CCA

De la venirea lui Craciunescu in fruntea arbitrilor, a fost clar pentru toata lumea ca furaciunile, blaturile si arbitrii corupti vor avea viata grea.

Activitatea lui Craciunescu a fost apreciata de toata lumea, inclusiv de Mircea Sandu, dar se vede treaba ca aceia care conduc Federatia au vazut in fostul mare arbitru "un ghimpe".

De fapt, Craciunescu a pedepsit cu aceeasi masura si arbitrii tineri si pe cei cu experienta atunci cand a fost cazul, activitatea sa fiind de natura sa creeze un climat curat, care sa ne propulseze arbitrii in Europa.

Munca sefului CCA a fost chiar una benevola, la un moment dat, salariul sau fiind sub cel minim pe economie! Cu toate ca a dovedit un profesionalism adevarat, lucru rar in conducerea Federatiei, lui Craciunescu i s-a luat puterea de decizie in cazul delegarilor observatorilor de arbitri, pentru ca incurca! Se pricepe Kassai mai bine sau asa a fost ordinul lui Mircea Sandu?

Un lucru este clar: in Federatia Romana de Fotbal, oamenii cinstiti investiti in functii de conducere nu au ce cauta!

A 'muncit>> gratis cinci ani pentru Copos!

Despre aventurile lui Adalbert Kassai in lumea fotbalului, si nu numai, se vorbeste pe la colturi. Astfel, multa lume afirma ca bebita este nelipsit la spriturile organizate de Mircea Sandu. In plus, are darul de a se invita singur la diferite agape unde bautura si mancarea sunt gratis. Odata, la un sprit cu Nasu’, Kassai descoperise secretul lui Bachus dormind cu capul in bolul cu salata! Cand a decernat Supercupa, in absenta Nasului prezent la un sprit in Cotroceni, acelasi Kassai l-a "felicitat pe Andone cand i-a inmanat Cupa: "Cand dai un sprit la tine la restaurant?". Legendara este declaratia lui Kassai, adresata lui George Copos, in cadrul unei emisiuni de televiziune, subiectele fiind, culmea, arbitrajele: "Nu-i de-ajuns ca am muncit cinci ani gratis pentru tine, George?". Totul a ramas in coada de peste, dar nu cumva, acum, cand a ajuns vicepremier, Copos s-a hotarat sa se achite de datorie, iar delegarea observatorilor de catre Kassai sa fie primul pas catre un nou campionat plin de "peripetii"?

Declaratie

Ion Craciunescu: "Stiu ca mi s-a luat sarcina de a delega observatorii de arbitri, cand eu nu eram in tara. Stiu ca secretarul general Adalbert Kassai va face delegarile de acum incolo. Nu sunt in masura sa comentez o decizie a Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal!"


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.