Antena 1 a renuntat definitiv sa mai transmita meciuri din Divizia A in acest sezon. Optiunea a doua, detinuta pana acum de postul lui Voiculescu, a fost preluata de Telesport. Luni a expirat termenul pana la care Antena 1 trebuia sa plateasca drepturile pentru preluarea meciurilor, drepturile de rezumat si de intrare pe stadion in acest sezon competitional.

Nu mai vor decat rezumate

Antena 1 a demarat noi nego-cieri cu Horatiu Nicolau, detinatorul drepturilor TV, dar numai pentru drepturile de rezumat si de intrare pe stadion. Horatiu Nicolau a cautat initial noi amatori dornici sa transmita al doilea meci ca importanta din fiecare etapa, dar acum sustine ca a renuntat si ca optiunea a doua nu mai e de vanzare. Patronul de la Telesport spune ca ar fi mai profitabil pentru el sa transmita singur aceste meciuri. Nicolau ne-a declarat ieri ca Telesport este disponibil pentru 50% dintre romanii care au abonament la cablu, adica peste 2 milioane de oameni. Problema este ca acest post nu e gratuit, abonatii dornici sa-l primeasca trebuind sa plateasca o taxa de 50.000 de lei pe luna. Celelalte posturi care transmit meciuri din Divizia A sunt gratuite.

Microbistii cad la mijloc

Daca negocierile dintre Antena 1 si Nicolau pentru rezumate si intrare pe stadion esueaza, va avea de suferit si Ovidiu Ioanitoaia. "Recursul Etapei", emisiunea realizata de cunoscutul ziarist, este inclusa in grila Antenei 1 si ar trebui sa se reia duminica, de la ora 23.15, dar absenta imaginilor i-ar da o lovitura mortala. Ioanitoaia e sigur ca rezumatele de care are nevoie vor fi obtinute. "Conducerea Antenei 1 a manifestat interes pentru incheierea acestei afaceri", a spus Ioanitoaia. Surse avizate sustin ca difuzarea rezumatelor costa aproximativ 400.000 de euro si ca sunt sanse foarte mari ca afacerea sa se incheie. ()

Cartiere bucurestene unde nu se prinde "Telesport"

Balta Alba, Berceni, Dristor, Militari, Tineretului, Unirii

Orase mari unde nu se prinde "Telesport"

Arad, Craiova, Constanta, Iasi, Targu Mures, Sibiu

Meciuri din primele patru etape transmise pe "Telesport"

Etapa I
Jiul-Gloria, FC Arges-Steaua, Pandurii-Farul
Etapa a II-a
Poli Iasi-Otelul, Farul-Sportul, Dinamo-Pandurii
Etapa a III-a
FC Arges-Gloria, FC National-Rapid, Pandurii-Poli Iasi
Etapa a IV-a
CFR Cluj-FC Arges, FCM Bacau-Pandurii, Steaua-Otelul


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.