In minutul 4, Dica a cazut de linga irlandezul Rogers. Arbitrul i-a eliminat dupa ce s-a consultat cu asistentul. Irlandezul a facut o criza de nervi si a inceput sa scuipe inspre banca Stelei. Apoi s-a intersectat cu Dica, spre care s-a indreptat amenintator, dar cei doi au fost despartiti de arbitrul de rezerva. Suporterii din Ghencea au aruncat in Rogers cu monede si cu sticle de plastic, dupa care amindoi s-au indreptat spre vestiare.

Cei doi fotbalisti au ajuns cam in acelasi timp in tunelul de acces spre vestiare. Povesteste un martor ocular: "Dica, nervos din cale-afara, a lovit puternic cu picioarele peretele de plexiglas. Rogers, aflat la doi metri in dreapta sa, a continuat sa-l injure, dupa care irlandezul a incercat sa-l si loveasca. Dica s-a ferit, apoi a sarit pe adversarul sau, lovindu-l puternic cu pumnii". Imediat au intervenit jandarmii si i-au despartit pe cei doi. "Rogers avea fata plina de singe", a dezvaluit o persoana prezenta atunci in tunel.

DICA RECUNOASTE BATAIA

"Da, am avut o altercatie in tunel"
Nicolae Dica e de parere ca a fost eliminat degeaba: "La faza respectiva, eram cu spatele, nu l-am atins si Rogers m-a faultat. Irlandezii m-au provocat tot timpul, nu am vrut sa le raspund, insa pina la urma ne-a eliminat pe amindoi, fara nici o explicatie". Apoi, Dica a recunoscut ca s-a batut cu Rogers in drum spre vestiare: "Da, am avut o altercatie cu el in drum spre vestiare, dar pentru mine scorul este cea mai buna revansa".

INTERVIU

"Dica e o fetita!"
Dave Rogers, fundasul lui Shelbourne, l-a atacat dur pe atacantul stelist, spunind ca el a provocat incidentul din minutul 4

Delegatia campioanei Irlandei a parasit Bucurestiul ieri, putin dupa prinz. Dupa ce a coborit din autocar, pe aeroportul Otopeni, fundasul Dave Rogers, nebarbierit si extrem de nervos, a refuzat in prima faza sa se opreasca sa discute despre incidentele de la meciul de miercuri seara.

- Dave, ce s-a intimplat intre tine si Dica?
- Nu comentez nimic despre acest lucru.

- Totusi, el spune ca l-ai lovit cu cotul in plina figura.
- Daca el spune asta, atunci sa va zic si eu ceva. Dica nu este barbat! El m-a lovit primul si m-a pocnit de doua ori. Uitati-va la buza mea, ca e putin sparta. Dica este o fetita! Daca era barbat nu s-ar fi tavalit atit pe gazon si ar fi stiut sa ramina in picioare asa cum am facut eu cind m-a lovit el.

- Dar pe tunel te-a batut?
- (Se gindeste putin)... Pe tunel nu s-a intimplat nimic. Nu m-a lovit. Daca facea ceva il omoram! Oricum sint foarte furios si dezamagit de ceea ce s-a intimplat.

- Multumim frumos pentru interviu.
- Am si eu o rugaminte la voi. Sa-i spuneti ca este o fetita. Atit.

Cei doi risca suspendari de 6 etape

Faptul ca Rogers n-a recunoscut ieri incidentul de pe tunel poate fi si pentru ca el se teme de o sanctiune severa din partea forului continental. Oricum, in raportul arbitrului, "centralul" francez a notat ca i-a eliminat pe cei doi pentru ca si-au aplicat unul altuia lovituri cu cotul, asa ca Dica si Rogers ar putea lua o sanctiune de minimum 3 etape. Cum insa la raportul arbitrului se va adauga ceea ce a scris observatorul despre indicentele din tunel, cei doi fotbalisti pot ajunge si la o suspendare de 6 etape.

Va rata sigur "dubla" cu Rosenborg

Cu siguranta, Protasov nu-l va avea la dispozitie pe Dica pentru "dubla" cu Rosenborg, fiind exclus ca atacantul sa primeasca mai putin de doua etape. "Vom incerca sa gasim o caseta pe care sa se vada ca Dica n-a lovit", a spus MM Stoica, sperind ca atacantul sau va scapa de suspendare. Steaua va avea mari probleme si pentru ca observatorul de joc, Michael Listkiewicz (foto, iesind de pe tunel dupa incidentul Dica-Rogers), si-a notat in raport faptul ca spectatorii au aruncat in teren cu sticle, monede, brichete si alte obiecte la faza din minutul 4, incercind sa-l agreseze fizic pe Rogers.
Irlandezii reclama Steaua la UEFA

Conducerea lui Shelbourne a anuntat ieri ca va depune o plingere la UEFA impotriva Stelei. "Vom reclama si ce s-a intimplat la incidentul Dica - Rogers, si comportamentul rasist al suporterilor stelisti. I-au injurat si huiduit la fiecare atingere a balonului pe jucatorii nostri de culoare, Fleming si Ndo. Intr-o tara civilizata un asemenea comportament se plateste. Acum incep sa inteleg de ce echipa nationala a Romaniei nu mai reuseste nici o performanta", a declarat ieri antrenorul secund Frank O'Neill.

PRECEDENTE

Bataie la un meci Roma - Galata
Incidente de genul celui din Ghencea au aparut destul de rar pe stadioane. Cel mai recent si mai cunoscut episod a avut loc pe 13 martie 2002, la meciul AS Roma - Galatasaray din grupele Champions League. Pe "Olimpico" a avut loc insa o bataie generala intre jucatori, oficiali si politisti. UEFA a deschis o ancheta si i-a gasit vinovati numai pe "giallorossi", dictind amenzi si 3 etape de suspendare pentru Totti si Lima plus cite una pentru Batistuta si antrenorul Fabio Capello. y Daniel Scorpie

RATINGURI

Steaua peste Timisoara

Meci / Rating / Cota de piata / Telespectatori in mediul urban

CFR Cluj - Zalgiris Vilnius / 4,6% / 20,6% / 490.000
Steaua - Shelbourne / 13,3% / 36,8% / 1,5 milioane
Poli Timisoara Juventus / 8,2% / 23,7% / 900.000

* Meciul din Ghencea s-au suprapus peste cel al lui Poli in intervalul orar 21:44-22:26. TVR-ul avea la ora inceperii partidei de la Timisoara 15,7% rating, public pe care si l-a mentinut pina la finalul partidei din Ghencea. La finalul jocului de Liga Campionilor, jumatate din telespectatorii Stelei au comutat televizoarele la Poli-Juventus


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.