Acesta este salariul pe care Al-Ittihad, echipa antrenata de Iordanescu, i-l ofera atacantului roman care s-a despartit de Sporting Lisabona

Impresarii atacantului Marius Niculae (24 de ani), singurul fot-balist aflat in circuitul echipei nationale a Romaniei care n-are echipa, sunt in contact cu mai multe cluburi din Serie A, campionat in care mai joaca Adrian Mutu (Juventus Torino), Cristi Chivu (AS Roma) si Paul Codrea (Palermo). Pe 30 iunie, "Sageata" si-a incheiat contractul cu Sporting Lisabona, unde evolua din 2001, iar acum este dorit insistent si de Anghel Iordanescu, la Al-Ittihad, in Arabia Saudita.

Conform unuia dintre apropiatii lui Iordanescu, formatia araba, castigatoare a Cupei Campionilor Tarilor Arabe, ii ofera atacantului roman un salariu anual exorbitant: trei milioane de dolari! Daca va da curs ofertei, Niculae, finalist cu Sporting in editia trecuta a Cupei UEFA, ar deveni cel mai bine platit fotbalist roman al momentului.

"La Al-Ittihad exista jucatori platiti cu un milion sau doua de dolari pe sezon, dar trei milioane n-are nimeni", ne-a declarat colaboratorul generalului.

EVZ: Salut, Marius, ce faci?
Niculae: Bine, n-am de ce sa ma vait. Deocamdata, sunt inca in vacanta. Am fost cateva zile la mare, iar acum ma aflu in Bucuresti.

Unde vei juca in sezonul viitor?
Mi-am terminat contractul cu Sporting si sunt in tratative cu cateva echipe. Visul meu este sa joc in Italia. Vreau foarte mult sa ajung in acest campionat. Daca nu voi ajunge in Serie A, atunci iau in calcul varianta de a evolua in Arabia Saudita. Al-Ittihad este, pentru mine, ultima varianta, desi, ca bani, ar fi alegerea perfecta.

Cand vei lua decizia definitiva?
Peste cateva zile urmeaza sa-i dau un raspuns domnului Iordanescu. Dansul stie ca intai iau in calcul ofertele venite de la cluburile europene. Sunt constient ca daca m-as transfera acum in fotbalul arab, m-as departa de echipa nationala, ceea ce nu-mi doresc.

Mai ai cautare in Europa, dupa ce multa vreme ai fost accidentat?
Nu duc lipsa de oferte, iar din punct de vedere fizic ma simt perfect. Am lasat in urma problemele. Am o cota destul de buna in Europa. In plus, marele meu avantaj este acela ca sunt liber de contract. Clubul care ma va cumpara va trebui sa-mi achite doar salariul.

Excluzi o revenire in Divizia A?
In acest moment, da. Am primit o oferta de la fostul meu club, Dinamo, dar eu vreau sa joc in continuare la o echipa din strainatate. Cred ca mai am multe de aratat in fotbalul de-afara. In plus, modul de pregatire si ritmul jocurilor din campionatele puternice ale Europei nu suporta comparatie cu cele din Divizia A.

Tii legatura cu fostii tai colegi de la Sporting?
Mai vorbesc cu cativa baieti. N-am rupt relatiile. Suporterii nu m-au uitat. Ma iubesc in continuare. Am intrat recent pe Internet si am citit cateva mesaje in care fanii spun ca-mi duc dorul.

Cu sefii clubului in ce raporturi ai ramas?
Sporting ar vrea sa ma intorc, dar mie nu-mi convin conditiile puse de portughezi. Conducerea clubului mi-a trimis recent o noua oferta de contract, dar am refuzat-o si pe aceasta. Mi-am incheiat socotelile cu Sporting. Fiecare merge acum pe drumul lui.

Esti suparat ca Piturca nu te-a convocat pentru meciul cu Andorra?
N-am de ce sa fiu suparat. Era logic sa nu ma cheme. N-am echipa si, probabil, crede ca nu sunt pus la punct cu pregatirea. Am discutat la telefon cu dansul si mi-a spus ca nu ma va chema. Sper sa revin cat de curand la echipa nationala.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.