Timisoara a bagat-o in corzi pe campioana Italiei in prima repriza, dar a fost galanta dupa pauza. 35.000 de spectatori au asistat aseara la amicalul de gala cu campioana Italiei. Artificii au fost doar la prezentare nu si pe gazon. Dar un jucator a sarit in ochi inca din debut. N-a fost nici Mutu, nici Ibrahimovici, ci ghanezul Osei, proaspat naturalizat timisorean. Juve a reactionat in stil de mare echipa dupa pauza, cu "Briliantul" tricolor la timona. Mutu a egalat si a aplaudat tribuna cerindu-si, parca, iertare. Tot el a initiat faza care a provocat penaltyul transformat de Ibrahimovici si a fost schimbat de Capello in ovatiile banatenilor

Marile echipe au bornele lor. Nationala lui Lucescu, Dobrin si Dinu anunta ca fotbalul romanesc nu mai are complexe printr-un egal cu Anglia pe Wembley. CV-ul generatiei de aur a inceput cu victoria din amicalul de la Sibiu cu Italia. Ieri, 35.000 de timisoreni au privit cu speranta spre Moldovan, Bucur si Caramarin, ca spre urmasii Ripensiei si Chinezului.

Artificii au fost doar la prezentare nu si pe gazon. Dar un jucator a sarit in ochi inca din debut. N-a fost nici Mutu, nici Ibrahimovici, ci ghanezul Osei, proaspat naturalizat timisorean. A fost pe tot terenul, a recuperat mingi, a dat cu adversarul de pamint, a pasat exact, cu capul sus. Intr-un duel prudent, golul a venit in urma unei gafe a lui Cannavaro, speculata de vupoiul Moldovan printr-o cursa si o centrare perfecta pentru Coman (22). Poli conducea cu 1-0! Socate, vedetele lui Juve s-au razbunat pe Osei: Viera l-a trintit de pamint, iar Nedved a sutat cu sete in ghanez! "Batrina Doamna" n-a avut nici o ocazie, iar Mutu n-a vorbit.

Juve a reactionat in stil de mare echipa dupa pauza, cu "Briliantul" tricolor la timona. Mutu a egalat si a aplaudat tribuna cerindu-si, parca, iertare. Tot el a initiat faza care a provocat penaltyul transformat de Ibrahimovici si a fost schimbat de Capello in ovatiile banatenilor. Pentru fanii lui Poli a fost clar: Timisoara poate iesi campioana daca Osei si Moldo isi vor contamina colegii.

"Am jucat cu o echipa bine organizata care ne-a pus probleme datorita atacantilor sai de mare viteza. Mutu e bine. Munceste mult, dar il vreau sa fie mai vivace"
Fabio Capello

"Moldovan, ovationat "

Stadionul "Dan Paltinisanu" da in clocot la 20:11. Florin Calinescu iese de la vestiare tinind un fular alb-violet deasupra capului. Arena e un vulcan, iar lozinca "Poli-campioana" face spectatorii sa-si "rupa palmele" aplaudind. Calinescu incepe prezentarea cu portarul Marius Popa. Jucatorii ies pe rind de la vestiare, aplauda tribuna, fiecare sprint incheindu-se in fata galeriei "Commando Viola" cu un salut in stil Galata. Viorel Moldovan isi tine de mina cei doi copii, Luca si Francesca (foto 1), iar spectatorii se ridica in picioare. Doar Olaroiu, care a incheiat prezentarea, a fost la fel de ovationat. Fiecare fotbalist a daruit cite o minge fanilor. Jeturile de lumini (foto 2) sint ca un prolog la scinteile campionatului ce e gata sa inceapa.

Gigel Coman: "Ce bine ma simt!"

Cosmin Olaroiu s-a declarat multumit de evolutia jucatorilor sai. "Am incercat dupa posibilitatile noastre sa tinem pasul cu italienii. Eu spun ca in prima repriza le-am facut fata. A fost o mare sarbatoare pentru Timisoara si trebuie sa-i multumim lui Juventus pentru ca a onorat invitatia noastra", a declarat antrenorul lui Poli. Gigel Coman, autorul primului gol, era extrem de fericit la finalul meciului. "I-am dat gol lui Buffon. Ce bine ma simt!".

Paez nu a plecat

Desi a anuntat ca venezueleanul Ricardo Paez nu va ramine in lotul lui Poli pentru noul sezon, aseara, el fost prezentat oficial cu restul jucatorilor timisoreni. Anuntat cu numarul 13, Paez ramine totusi cu situatia incerta. Asta pentru ca presedintele Rosianu a afirmat dupa-amiaza ca nu stie sigur daca venezueleanul va semna pentru Poli. "Situatia lui e neclara inca. Nu a plecat de la Poli, dar in doua zile vom sti ce vom face", a spus Rosianu.

Mutu aplaudat de timisoreni

Atacantul lui Juventus, Adrian Mutu, si-a facut aparitia in tunelul de la vestiare, in timp ce prezentarea echipei timisorene era in toi. Mereu zimbitor, Mutu s-a intretinut cu Olaroiu si Gabriel Caramarin, apoi l-a salutat si pe Viorel Moldovan. In momentul cind Mutu a plecat spre vestiare, tribuna a II-a i-a scandat cu frenezie numele. Starul lui Juve s-a pozat cu aproape toti copiii de mingi, nerefuzind pe nimeni.

Juve s-a simtit ca la Florenta

Jucatorii lui Juventus au ajuns la stadion in mijlocul prezentarii echipei timisorene. Cannavaro a ezitat sa iasa din tunel, dar dupa ce colegii sai Emerson si Chimenti au pasit la marginea terenului, fundasul lui Juve a venit rapid linga cei doi. Jucatorii italieni au fost impresionati de atmosfera de pe stadion si de numarul fanilor prezenti la meci. Chiar au glumit pe tema ca se simt ca pe terenul Fiorentinei, avind in vedere ca majoritatea tribunei era colorata in violet.

Timisoara preferata Statelor Unite

La inceputul lunii august, Juve trebuia sa intreprinda un turneu de pregatire in Statele Unite, cu meciuri la Chicago si New York. Directorul de marketing al gruparii "bianconera" a dezvaluit ziarului "La Stampa" ca a anulat programul initial pentru meciul de la Timisoara si partida de simbata cu Benfica, de la Lisabona, din motive financiare. "Incasarile cumulate depasesc oferta americana. Romanii au fost generosi cu Juve, care a facut o bucurie celor peste 14.000 de italieni ce traiesc in orasul de unde a pornit revolutia anti-Ceausescu". Banatenii au platit 180.000 de euro pentru prezenta italienilor la Timisoara.

Un roman in sfafful de siguranta

Juventus a venit la Timisoara insotita de trei garzi de corp. "Asa se procedeaza la Juve peste tot unde mergem. Sa stiti ca avem un roman la Juve, in stafful de siguranta. Il cheama Cristian, dar acum nu ne-a insotit. Tot ce stiu in romana am invatat de la el. E vorba, de fapt, de o injuratura", a spus rizind unul dintre agentii lui Juve. Apoi, s-a referit si la Mutu: "De la el nu am invatat nimic, ca vorbeste bine italiana. E un baiat superlinistit si cuminte".

20 de bilete pentru rudele lui Nedved

Cehul Pavel Nedved (foto) are rude apropiate in satul Girnic din judetul Caras Severin. Acolo s-a nascut chiar tatal lui Nedved, care apoi a emigrat in Cehoslovacia, bunicul sau raminind la Girnic. Oficialii lui Poli au primit din partea starului torinez o solicitare de 20 de bilete, pentru ca rudele sale sa fie prezente pe stadionul "Dan Paltinisanu". Dupa meci, la vestiar, Nedved a fost asteptat de citiva verisori.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.