Steaua Bucuresti intalneste in aceasta seara campioana Irlandei, Shelbourne, in mansa secunda a turului doi preliminar al Ligii Campionilor. Sositi la Bucuresti inca de duminica seara, irlandezii au intalnit un adversar neasteptat: canicula.

"Am venit de duminica noapte pentru a ne obisnui cu temperatura de la Bucuresti, unde cred ca este de doua ori mai cald decat in Irlanda", a spus tehnicianul lui Shelbourne, Pat Fenlon. Desi cred in sansa lor, irlandezii sunt constienti ca Steaua are prima sansa in partida din aceasta seara.

"Avem destule sanse de calificare, desi Steaua este o echipa foarte buna si va trebui sa jucam in conditii grele si nu suntem obisnuiti. Daca vom inscrie, sansele noastre cresc. Steaua este favorita, dar noi nu am venit in excursie la Bucuresti, ci sa facem un joc bun si, daca este posibil, sa ne calificam", a spus Fenlon care crede ca echipa din Ghencea este, ca valoare, intre OSC Lille si Deportivo La Coruna, echipa pe care Shelbourne a intalnit-o anul trecut in cupele europene.

"Uitati-va la Steaua. Are jucatori de calitate pe toate posturile. Au un fundas stanga tanar (n.r. - Mihai Nesu), dar la Dublin a jucat ca un fotbalist experimentat. Daca noi am arunca in lupta un jucator de 19 sau 20 de ani, ar juca prost. Romania a progresat din punct de vedere fotbalistic", este de parere tehnicianul irlandez. In ultimii 15 ani echipele romanesti de club au mai intalnit de doua ori echipe din Republica Irlanda si in ambele cazuri calificarea a fost transata in Romania.

"In 1990, Dinamo a eliminat pe Saint Patrick's Athletic dupa 1-1 la Dublin si 4-0 la Bucuresti, iar in 1992 Steaua a eliminat pe Bohemians dupa 0-0 la Dublin si 4-0 in Ghencea. Jucator la ambele echipe, actualul tehnician al lui Shelbourne, Pat Fenlon isi aminteste de impresia lasata de Romania postrevolutionara. "Este o diferenta incredibila intre Romania anilor '90 si prezent. In 1990, cand am venit cu Saint Patrick's, nu era nimic aici. Nu era mancare, nu era nimic. Totul era gol. Lucrurile se schimbasera un pic in 1992, cand am revenit cu Bohemians, dar nu mult. Probabil erau mai multi bani, dar nu ca in prezent", a mentionat Fenlon.

Desi au pierdut Supercupa Romaniei in fata lui Dinamo, stelistii sunt optimisti inaintea partidei cu Shelbourne. "Sper sa ne revansam fata de suporteri in meciul de azi, pentru ca acolo este mult mai important", a spus atacantul Victoras Iacob. Partida dintre Steaua si Shelbourne va fi transmisa in direct de postul TVR 1 cu incepere de la ora 20.30.

Rosenborg se teme de ros-albastri

Daca va elimina pe Shelbourne, Steaua va intalni, in turul trei preliminar al Ligii Campionilor, pe Rosenborg Trondheim. Antrenorul secund al gruparii norvegiene, Bjorn Hansen este de parere ca jucatorii sai trebuie sa dea totul pe teren daca vor sa treaca de romani. "Steaua a jucat mai bine in atac decat in defensiva. Este un adversar puternic si, daca ii vom intalni pe romani, va trebui sa jucam la cel mai inalt nivel al nostru", a declarat Hansen.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.