In ultimii ani, sefii din Stefan cel Mare au dat citeva lovituri de imagine, ce au avut si un impact financiar remarcabil. Au reusit sa-i vinda pe Niculescu, Mihalcea, Zicu si Tamas pe bani grei, in presa din tara sau din strainatate aparind sume mult mai mari decit cele declarate, reusind apoi sa-i readuca pe sume mai mici, transferuri definitive sau imprumuturi.

Asa s-a incercat si luni, la Donetk, cu Flavius Stoican si Cosmin Barcauan, jucatori pusi pe lista de transferari de catre Sahtior. Romanii au fost in Ucraina cu un adevarat comando: Gigi Netoiu, din partea lui Dinamo si fost proprietar al jucatorilor, Gica Popescu si Victor Becali, impresarii internationalilor, si Vasile Siman, pe post de traducator. La negocierile cu Serghei Palkin, directorul general al lui Sahtior, au participat doar Popescu si Siman. Discutiile au durat doar 20 de minute, iar Dinamo a plecat cu mina goala.

De ce? Pentru ca ucrainenii au fost fermi: au cerut 1,5 milioane de dolari pe Stoican si un milion de dolari pe Barcauan! "Astia sint banii cu care i-am achizitionat", a spus Palkin. Romanii au incercat sa-l convinga ca, prin aparitiile constante ale lui Stoican si Barcauan in echipa "ciinilor" la meciurile din cupele europene, ei vor fi usor de vindut ulterior, iar dintr-o viitoare afacere au de cistigat si ros-albii, si ex-sovieticii. Refuzul a fost categoric, semnind astfel un prim esec de rasunet al "ciinilor" pe piata transferurilor.

CE AU SPUS CEI IMPLICATI DUPA ESUAREA NEGOCIERILOR

"Cei de la Dinamo n-au avut nici o sansa, cred ca nu invatasera lectia. Probabil au venit pina aici doar ca sa arate ca le pasa de fotbalisti"
Serghei Palkin, directorul general Sahtior

"Nu ne intereseaza Stoican si Barcauan!"
Ioan Becali, presedinte executiv Dinamo

Barcauan a refuzat Giulestiul

Cosmin Barcauan a fost dorit in Grant, insa fundasul de 27 de ani a refuzat luni noapte oferta Rapidului. Dupa ce readucerea lui la Dinamo a picat, s-a tratat imprumutul lui Barcauan in Giulesti, mai ales ca Mircea Lucescu ar fi fost de acord ca fotbalistul sa ajunga la formatia antrenata de fiul sau, Razvan. Insa Barcauan a declinat propunerea: "Lumea ma asimileaza ca fiind dinamovist si, cu tot respectul pentru Rapid, asa vreau sa ramin!".

"Sefilor le e frica de noi"

Jucatorii n-au semnat pina acum Regulamentul de Ordine Interioara, ei inca studiind propunerile conducatorilor, iar in aceste zile e programata o noua runda de negocieri intre fotbalisti si oficiali. Principala nemultumire a elevilor lui Andone este aceea ca primele de victorie sint mai mici cu pina la 200 de dolari fata de cele din sezonul trecut. Chestionat ieri de ziaristi cu privire la parerea sa vizavi de regulamentul propus de conducere, Mihaita Plesan a raspuns, rizind: "Probabil ca sefii au vazut jocul bun al lui Dinamo in derbyul cu Steaua si de aceea se tem ca vor scoate multi bani din buzunar. Oricum, vom incerca sa invingem meci de meci si atunci va fi bine pentru toata lumea".

Plesan asteapta un miracol

Mijlocasul Mihaita Plesan are o leziune fibrilara de 6 milimetri la gamba dreapta, iar staff-ul medical al "ciinilor" spera ca fotbalistul de 22 de ani sa poata fi recuperat pentru partida cu Omonia Nicosia, din Cupa UEFA, programata pe 11 august. "Poate, printr-un miracol, ma refac mai devreme decit e stabilit si voi incepe antrenamentele la finalul acestei saptamini. E greu sa vezi de la televizor un meci al echipei tale", a marturisit ieri internationalul, care de miine va incepe la sala de forta, evitind folosirea piciorului drept.

Miine e ultimul amical

Dinamo incepe campionatul contra Otelului, meciul fiind programat duminica, la Galati, la ora 18:00. Pina atunci, Ioan Andone a mai programat un ultim test de verificare, ros-albii urmind sa intilneasca miine, de la ora 20:00, divizionara B Dinamo II. Partida se va desfasura pe terenul central din Stefan cel Mare.

Revine Galamaz

Fundasul George Galamaz (23 de ani) se antreneaza normal alaturi de dinamovisti, aparatorul revenindu-si dupa intinderea la coapsa dreapta, ce l-a tinut departe de pregatiri mai bine de trei saptamini. Galamaz este apt de joc si va fi inclus in lotul pentru prima etapa.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.