Selectionerul a convocat ieri 10 "stranieri" in vederea partidei cu Andorra, programata in preliminariile CM 2006, pe 17 august, la Constanta, de la ora 21:30. Surprinzator, pe lista lui Victor Piturca nu se regaseste Daniel Pancu (28 de ani), desi este apt din punct de vedere medical. Selectionerul l-a pedepsit astfel pe atacantul lui Besiktas Istanbul pentru evolutiile neconvingatoare din jocurile cu Olanda. Mai mult, inaintea meciului cu Armenia din iunie, au existat zvonuri potrivit carora intre Piturca si Pancu s-ar fi produs un scurtcircuit, soldat cu trimiterea "tricolorului" pe banca de rezerve.
Explicatia oficiala a fost ca Pancu a acuzat unele dureri musculare.

Daniel Pancu nu a parut deloc surprins de decizia selectionerului: "Nu sint dezamagit pentru ca n-am fost convocat. Asa a gindit antrenorul lotul, iar daca sint chemat, vin, daca nu, nu-mi ramine decit sa ma pregatesc si sa fiu in forma la echipa de club. Dupa ultimul meci cu Armenia, nu m-a mai cautat nimeni de la Federatie. Nu am nimic cu domnul Piturca, din contra". De asemenea, fata de precedenta actiune a lotului, Piturca a mai renuntat la Pompiliu Stoica (FC Moscova) si la Marius Niculae, care este aproape de un transfer la gruparea saudita Al Ittihad, pregatita de Anghel Iordanescu. Reunirea va avea loc pe 14 august.

Premiera Cocis

Victor Piturca l-a convocat in locul lui Daniel Pancu pe internationalul de tineret Razvan Cocis (22 de ani). Atacantul de la Serif Tiraspol este chemat in premiera la prima reprezentativa, el fiind testat de selectioner in amicalul Romania B - Moldova B (2-0), disputat pe 23 mai, la Bacau. "Aceasta convocare ma ajuta sa fiu mai optimist si sa privesc increzator in viitor", a declarat bucuros Cocis. De remarcat este si revenirea lui Mihai Tararache, martor la remiza rusinoasa din noiembrie, 1-1 cu Armenia, la Erevan.

Prezenta lui Cosmin Barcauan are menirea sa suplineasca absenta rebelului Mirel Radoi.
28 de ani va implini Daniel Pancu pe 17 august, data la care Romania va intilni Andorra pe stadionul "Gheorghe Hagi" din Constanta

Stranierii pentru meciul cu Andorra

Portar
Bogdan LOBONT / Ajax Amsterdam
Fundasi
Cosmin CONTRA / Atletico Madrid
Flavius STOICAN / Sahtior Donetk
Razvan RAT / Sahtior Donetk
Cosmin BARCAUAN / Sahtior Donetk
Cristian CHIVU / AS Roma
Mijlocasi
Razvan COCIS / Serif Tiraspol
Mihai TARARACHE / FC Zurich
Atacanti
Nicolae MITEA / Ajax Amsterdam
Adrian MUTU / Juventus Torino

TINERET

Keseru si Marica mai asteapta
Florin Marin, selectionerul reprezentativei de tineret, a convocat 4 "stranieri" pentru amicalul cu echipa similara a Israelului, programat pe 16 august, la Mogosoaia. Acestia sint: Sebastian Hutan, George Florescu (ambii Serif Tiraspol), Claudiu Keseru (FC Nantes) si Ciprian Marica (Sahtior Donetk).


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.