CFR Cluj joaca maine, pe arena din cartierul Gruia, pentru o performanta istorica in urbea ardeleana: calificarea in finala Cupei UEFA-Intertoto. Dupa ce, saptamana trecuta, in partida-tur disputata in Lituania, "feroviarii" au invins Zalgiris Vilnius cu 2-1, asigurandu-si un important avantaj, revansa de maine se anunta a fi mai degraba o formalitate, balticii aratandu-si evidentele limite inca din primul joc.

Meciul va incepe la ora 17.00 si va fi transmis in direct de TV Sport. Presedintele Iuliu Muresan, care inaintea turului declara ca isi doreste sa-i zdrobeasca pe lituanieni la Cluj, nu si-a schimbat parerea. "Intalnim o echipa robusta, care va veni sa se bata pentru calificare. Am inteles ca lituanienii au tot felul de legaturi cu pariurile, de aceea cred ca nu ne va fi usor. Eu vreau sa castigam la o diferenta cat mai mare", a comentat Muresan, facand aluzie la scandalul in care au fost implicati balticii la "dubla" din "sferturi", cu grecii de la Aegaleo. In acele meciuri, Zalgiris a castigat in deplasare cu 3-1 si a pierdut acasa cu 3-2, casele de pariuri acuzandu-i pe combatanti ca au trucat meciurile pentru a castiga mari sume de bani din ramasaguri.

Desi nu o spun raspicat, ardelenii se gandesc deja la finala. "Feroviarii" isi doresc cu totii sa intalneasca in turul urmator echipa germana VfL Wolfsburg, fosta echipa a lui Dorinel Munteanu.

"Vrem sa jucam in Germania pentru Dorinel. E dorinta lui sa mergem acolo si sa batem", a declarat presedintele Iuliu Muresan. Nemtii vor trebui sa treaca de Lens, scorul din tur, joc disputat la Wolfsburg, fiind de 0-0.

Prima de 110 milioane

Pentru o eventuala calificare, patronul Arpad Paszkany a promis o prima cel putin egala cu ultima primita de ardeleni, adica 110 milioane de lei de caciula. Lituanienii de la Zalgiris vor sosi la Cluj in cursul zilei de azi.

In ultima etapa din campionatul intern, Zalgiris a dispus pe teren propriu de ultima clasata, Nevezis, cu scorul de 5-2.

Chiar daca, in tur, autoritatile lituaniene le-au facut o multime de necazuri, refuzand, la un moment dat, sa acorde viza pentru fotbalistii sarbi din lot, clujenii au anuntat ca n-au de gand sa raspunda cu aceeasi moneda. "Ce ne fac ei noua acum le vom face noi in retur", a amenintat, saptamana trecuta, Iuliu Muresan.
Victoria obtinuta la Vilnius si timpul scurs de atunci l-au calmat pe ardelean, care a revenit la intentii mai bune.

"Vrem macar cateva victime si in Cupa UEFA"

> Golgeterul european al feroviarilor, Cosmin Tilinca, a renuntat sa anunte cate goluri va da in returul cu Zalgiris, dar este convins ca echipa lui va invinge.

EVZ: Cosmin, cum ai caracteriza echipa din Lituania?
Tilinca: Lituanienii stau slabut cu tehnica, sunt mai mult cu "carca".

Pot sa va puna probleme?
Sigur, inca nu e decisa calificarea, ne asteapta un meci greu, mai ales ca ei o sa se agate de orice ocazie.

Pe cine preferi in finala?
Merg si eu pe Wolfsburg, ca tot nu am fost pana acum prin Germania...

Are CFR sanse sa intre in Cupa UEFA?
Din moment ce am ajuns pana aici, cred ca avem sanse.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.