FIFA a amendat federatiile de fotbal din Spania si Olanda pentru duritatea aratat de jucatorii in finala Campionatului Mondial.

Astfel, Olanda a fost amendata cu 9.080 lire, in timp ce Spania a primit o amenda de 6.053 lire sterline, scrie BBC.

Forul mondial a luat aceasta masura in baza unei prevederi din Regulamentul de Conduita in care se stipuleaza ca o echipa este pasibila de amenda daca cinci sau mai multi jucatori ai acelei formatii sunt avertizati pe parcursul unei singure partide, scrie ProSport.

In marea finala, arbitrul Howard Webb a aratat 14 cartonase galbene si unul rosu. Statistica releva faptul ca aceasta a fost cea mai dura finala din istoria Cupei Mondiale, in partida dintre Spania si Olanda comitandu-se 47 de faulturi, cifra record pentru un ultim meci al World Cup.

Cruyff: Olanda a jucat "murdar"

Si legenda fotbalului olandez, Johan Cruyff, a criticat dur prestatia nationalei Olandei din meciul cu Spania.

Arbitrul Webb rupe tacerea

Englezul Howard Webb sustine ca finala Cupei Mondiale de fotbal dintre Spania si Olanda l-a epuizat atat fizic cat si psihic.

"Au fost cele mai grele doua ore din cariera mea. Sunt epuizat din punct de vedere fizic si psihic, dar FIFA a fost un mare sprijin pentru mine, nu numai la finala, ci pe parcursul intregului turneu"
, a spus Webb


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.